sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Lihamurekkeessa haudutetut perunat

Muistojen syövereistä pyörähti mieleen vanha resepti, jota mummoni valmisti. En tiedä onko alkuperäinen ruokalaji karjalaista perimää vai ei, mutta en ole tätä ruokaa näin tehtynä muualla koskaan syönyt. Lihamureketta kylläkin, mutta en piilotetuilla perunoilla.

Valmistetaan lihapullataikina ja painellaan se korkeaan uunivuokaan raakana. Kuoritut perunat upotetaan jauhelihataikinaan niin, että näkyvät vain silminä. Eli ruoka on käytännössä lihamurekkeen sisälle upotetut perunat, ehkä tällä on joku nimi tai sitten ei.



Laitoin uunivuokaan kannen päälle ja yöksi leivinuuniin jossa oli 150 astetta lämmintä. Pata muhi uunissa sellaiset 14 tuntia ja kovasti kelpasi jälkikasvulle, sekä isännälle. Suomeksi sanottuna 700 grammaa jauhelihaa pottuineen upposi hetkessä rakennusaineeksi parempiin suihin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti