tiistai 22. joulukuuta 2015

Karjalanpiirakanpaistopäivä

Leivinuuni heti aamusta kuumaksi ja piirakkataikinaa vääntämään. En ole paistanut karjalanpiirakoita varmaan kymmeneen vuoteen. Nyt iski inspiraatio ja kutsuin myös äidin ja tätini piirakan paistoon, pyörähtipä tuossa pikkuleipurina herra 9v:kin ja rypytteli elämänsä ensimmäisen karjalanpiirakan.

Kaulitsemisessa pääsee paljon helpommalla ja
tulee siistiä jälkeä kun kaulii taikinan ensin
 noin  1cm paksuksi levyksi ja ottaa kahvikupilla muotit 
Piirakkapulikka on ainut oikea
karjalanpiirakantekokone

Ensimmäisessä taikinasatsissa käytin muottina
juomalasia - se oli vähän turhan suuri

Lisää kuvateksti

NUorella miehellä oli otteet heti hallussa

Herra 9v:n ensimmäinen piirakka

Uunista juuri tulleet piirakat upotetaan vielä voihin - awot!
Ei ehkä mitään terveysruokaa, mutta niin hyvää

Lanttu- ja porkkanalaatikko on paistettu. Kinkku on perunalaatikon kaverina vielä leivinuunissa jonkun tunnin. Illan päätteeksi keittelin vielä kirsikkaliköörin pullotuksesta pari päivää sitten jääneet kirsikat aikuisten hilloksi. Huomiselle jäi vielä karjalanpaisti, kauppa pyörähdys ja siivoilut. 

Ja katsokaapas tätä viimeistä kuvaa: tadaa!!! Kolmas kerta toden sanoo ja pataleipä onnistui vihdoin. Kohta, ihan kohta saa joulu tulla Millingtoniinkin.

The pataleipä









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti