Leivinuuni heti aamusta kuumaksi ja piirakkataikinaa vääntämään. En ole paistanut karjalanpiirakoita varmaan kymmeneen vuoteen. Nyt iski inspiraatio ja kutsuin myös äidin ja tätini piirakan paistoon, pyörähtipä tuossa pikkuleipurina herra 9v:kin ja rypytteli elämänsä ensimmäisen karjalanpiirakan.
Kaulitsemisessa pääsee paljon helpommalla ja tulee siistiä jälkeä kun kaulii taikinan ensin noin 1cm paksuksi levyksi ja ottaa kahvikupilla muotit |
Piirakkapulikka on ainut oikea karjalanpiirakantekokone |
Ensimmäisessä taikinasatsissa käytin muottina juomalasia - se oli vähän turhan suuri |
Lisää kuvateksti |
NUorella miehellä oli otteet heti hallussa |
Herra 9v:n ensimmäinen piirakka |
Uunista juuri tulleet piirakat upotetaan vielä voihin - awot! Ei ehkä mitään terveysruokaa, mutta niin hyvää |
Lanttu- ja porkkanalaatikko on paistettu. Kinkku on perunalaatikon kaverina vielä leivinuunissa jonkun tunnin. Illan päätteeksi keittelin vielä kirsikkaliköörin pullotuksesta pari päivää sitten jääneet kirsikat aikuisten hilloksi. Huomiselle jäi vielä karjalanpaisti, kauppa pyörähdys ja siivoilut.
Ja katsokaapas tätä viimeistä kuvaa: tadaa!!! Kolmas kerta toden sanoo ja pataleipä onnistui vihdoin. Kohta, ihan kohta saa joulu tulla Millingtoniinkin.
The pataleipä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti