keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Kotieläimiä? Meillekö? Ei ikinä!

Nyt se on tapahtunut, lopullinen hurahtaminen metsittyminen ja vieraantuminen reaaliteeteistä. Menin ja tilasin kaksi kirjaa Kirsti Hassisen Omat kanat, omat munat, sekä Omat lampaat - pienlampurinkäsikirja.


Kirjat kolahtivat postista eilen ja kanakirja on jo melkein luettu. Minä nyt kertakaikkiaan taidan haluta meille kesäkanoja, maatiaisia sellaisia. Isäntä oli kyllä sitä mieltä, että kyllä meillä täällä talvikodissa on tilaa myös asuttaa niitä ympärivuotisesti - mutta siihen en kyllä ihan vielä taipunut. Saattaisivat naapurit olla vähän eri mieltä, kun kukko täällä kiljuisi aamun koitteessa. Mutta miksipä kanaset eivät tuota navettaa kesällä voisi asuttaa?



Kesälampaista sen sijaan meillä on ollut jo pitemmän aikaa puhe. Pelto on niin rehevöitynyttä laajalta alueelta ettei muu taida auttaa, ja olisihan tämä tietysti luonnonmukainen ratkaisukin asiaan ja maiseman palauttamiseen ennalleen. Se millä konstilla lampaat meille tulevat on nyt vielä ratkaisematta; vuokralaiset vai omat? Siinäpä vasta kysymys... toisaalta vuohikin olis vallankauhian kiva..... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti