lauantai 20. tammikuuta 2018

Rantasauna ja kesämökki!

No ihan totta! Ei, ei olla tultu yhtään sen hullummiksi kaiketi kun tähänkään asti. Meillä on nyt kesämökki, voidaan viikonloppuisin pakata koirat, lapset, kaikki kamppeet autoon ja paeta kesäistä maatilanarkea mökille! Pojat voivat laulaa autossa Arttu Wiskarin "Faija anna mun ajaa mökkitie.." Tökätä sauna tulille ja pulahtaa laiturilta järveen ja ihan vaan olla vaan...

Ai niin, mutta mitenkä meidän muut elukat, kuka niistä huolehtii? Kanalan aamusyöttö, ja lampaiden vedet sun muut? Meneeköhän tämä nyt vähän hankalaksi?

Toisaalta, jos nyt talvella ottasi raivaussahan ja tempaisisi tuon vesakon matalaksi tuosta tontin laidalta, niin voisihan ne lampaat laiduntaa vaikka tuolla kesämökin tontin puolella ensi kesänä.  Ehkä voisi jopa ajatella, että ei pakattaisi niitä kamppeita, koiria ja lapsia autoon vaan säästettäsiin luontoa ja käytettäsi vaikka maitokärryjä ja tepasteltas tuo sadanviidenkymmenen metrin matka talolta mökille!



Kyllä! Naapurin mökki on liitetty Millingtonin tiluksiin ja meillä on nyt rantasauna, sekä vierasmökki. saunassa on toisessa päässä tavallinen puusauna ja toisessa päässä savusauna. Keskelle rakennukseen jää vielä pieni takkatupa.

Mökin mantaalit ovat alunperinkin kuuluneet Millingtonin tiluksiin. Mökin saunoineen on rakentanut Millingtonin talon poika perheelleen kesäpaikaksi.




Naapuri tontilla sijaitsee alunperin 1960-luvulla rakennettu kesämökki ja joskus 1980-luvulla vahoista 1800-luvun hirsistä rakennettu rantasauna, sekä kesäaitta. Rantaviivaa tuli pieni pätkä lisää ja pikkuinen lisäpläntti metsääkin hoidettavaksi.

Meiltä löytyy siis entistä paremmat majoitustilat kesävieraille. Nyt varmasti riittää talkooporukkaa yllinkyllin, kun majoituspuolikin on hoidossa ;)

Tämä ostos nopeutti meidän suunnitelmia noin vuoden verran, kun rantasaunaa ei tarvitsekaan erikseen rakentaa. Kiitokset nyt entisille naapureille Tommille ja Anulle tästä mahdollisuudesta! Kesäistä ilta-aurinkoa odotellessa...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti