torstai 12. syyskuuta 2019

Purkua purkua purkua... yläpohjaremontti



Kuvakin sen jo kertoo: tämä purkamisvaihe on remontissa se kaikkein mälsin, puuduttavin ja toivottomin hetki, myös Elwiiran mielestä. Yläpohjan remontti on edennyt siivousvaiheesta lattialautojen ylös nostoon.



Lattialaudat saimme sijoitettua onneksi katon rajaan siten, ettei niitä tarvinnut kuljettaa ulos varastoitavaksi. Ainut tie kuljettamiseen olisi ollut nimittäin ikkunat. 



Laudat kätkivät alleen 10 senttiä hienoa hiekkaa ja sen alla 15-20cm tiukkaan pakkautunutta sammalta. Uskoisin, että lisäeristeillä saadaan lämmönhukka taas oleellisesti vähenemään. Mitään estettä ei olisi ollut sille että ekovilla olisi vain ammuttu tähän päälle, mutta haluamme tehdä tässä yhteydessä myös täydellisen sähköremontin ja tekniikka on helpointa kätkeä välipohjaan.


Lautojen alta löytyi vielä muutama aikakausi lehti mm. Suomen Kuvalehti vuodelta 1952 sekä kaunis, ehkä pronssinen rintaneula. Ja mikä upeinta: kaikki on ihan rutikuivaa!


Kokonainen viikonloppu siinä hurahti, raato on kipeä, tietää taas puuhastelleensa, mutta kivasti saatiin projektia taas eteenpäin. Onneksi maanantaina pääsee taas töihin! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti