lauantai 21. marraskuuta 2020

Rantamökki sai uuden takan

 Rantamökki on rakennettu joskus 1960-luvulla. Mökissä on keittokomero, pieni makuusoppi ja kohtalaisen kokoinen tupa. Mökkiin oli muurattu myös punatiilinen takka, jonka tulipesä oli päättänyt kesän aikana romahtaa. Takan kunto ja sen myötä lämmönvaraamiskyky oli jo muutoinkin niin huono, että se päätettiin purkaa ja tilalle muurattiin uusi.



Vuodenajasta johtuen päädyimme valmistakka vaihtoehtoon varastomalilla valmiiksi asennettuna.


Hieman etukäteen mietitytti se, miten ihmeessä muurari saa nämä järkyttävän painavat elementit nosteltua itsekseen paikalleen. Kakluunilla tulee olemaan korkeutta 170cm.


Kolmen päivän projektissa korjattiin ensin muuri ja se slammattiin.
Ja sen jälkeen simsalabim kakluuni on paikallaan.





Viikko kuivumista omillaan (muutama ulkotuli pesässä), viikon päästä pienet kynsitulet ja kahden viikon kohdalla normi lämmitys. 

Hyvä tuli! Vielä kipinäpelti ja teinit eivät palellu tammikuussakaan. Ensi keväänä muurin ja katon maalaus, uudet tapetit ja paneleihin sävy, niin mökkikin on päivitetty uuteen kuosiin.

Lämmönvarauskyky on kyllä aivan toista luokkaa kun vanhassa takassa. Yksi pesällinen puita ja mökki on lämmin. Pistää kyllä miettimään talon vanhojen pönttöuunien sisukalujen uusismista ihan tosissaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti