maanantai 10. tammikuuta 2022

Nuoren herran kammari - lisäeristeet sisäseiniin

 Siitä vaan suitsait ja kämppä on valmis. No ei ehkä ihan suitsait, mutta valmis kuitenkin.

Lisäeritystyprojektissa seuraavana oli vuorossa kuopuksen uusi huone. Lähtötilanteesta vuodelta 2015 ei valitettavasti ole oikein hyviä kuvia. 

Välivaiheessa elelimme sulassa sovussa hirsien kanssa kuusi vuotta.




Peräkammarin seinästä löytyy merkintä talon valmistumisesta: Tiistai 1930. Tuo merkintä on ulkoseinässä sisäpuolella ja jää nyt remontissa piiloon. Tehtiin pieni korostus kuitenkin, jos joku seuraava joskus levyjä pois purkaa.




Seiniin  alle arvopaperi, 12mm huokoleijona kaksinkertaisena ja tasoitukseen makulatuuripaperi. Makulatuurin asentaminen oli huomattavasti helpompaa, kun ymmärsin antaa paperin vettyä ihan vaan hetkisen (1-2min).


Kammarin seinien paperitapetti löytyi Tapettitaivaan valikoimista (Fiona living 610101), nuoren isännän itsensä valitsemana.


Ikkunalistat maalattiin Uulan Into puulattiamaalilla: sävy usva



Katolle ja kattolistoille ei tässä projektissa tehty muuta kuin putsaus. Ilmalämpöpumpun hirsijäljitelmäteippaukset poistettiin, jotta pumppu sulautuisin seinään edes hieman paremmin.



Valaisin ja TV:n alla oleva lipasti ovat kirpparilöytyöjä. Ikkunan edessä oleva vitriini on matkannut evakkokuormassa Viipurista mummoni perheen matkassa Keski-Suomeen. Vitriini oli parikymmentävuotta sitten meille saapuessaan maalattu paksulla ruskealla maalilla, joka alta löytyi vielä ihanan raikas 70-lukulainen keltainen maali. Totaalinen maalinpoisto ja puuöljy pintaan ja taas mennään. 

Matto on Vallilan valikoimasta.


Verhot vielä ikkunoihin ja katselemaan seiniä sillä silmällä että mitähän näihin ripustetaan. Perheen terrierrit tosin antoivat hyväksynnän lopputulokselle ilman verhojakin.


Poikamiesboksi on valmis!



Toteutukseen meni tämän huoneen osalta kaiken kaikkiaan viikko.  Tämä tapetti oli kohtalaisen haastava asentaa, mutta maalaamista oli vähemmän ja ilman panelelita tuli tapetoimalla "heti valmista". Osin olimme molemmat tästä viikosta toki vapaalla.





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti