maanantai 14. maaliskuuta 2022

Tupaan puolipanelia ja ruusutapettia

 Tuvan lisäeristysremontti valmistui jo melkein kuukausi sitten, blogia ei vaan meinaa irrota, ei sitten millään. Mennään siis kuvilla 



Lähtötilanteessa tuvassa kaikki seinät hirrellä. Ilmansuuntana ikkunoissa pohjoinen ja länsi, kyseessä siis talon pimein huone.






Tapetiksi valikoitui Pihlgren & Ritola mallistosta: Isoäidin aikaan -tapetti herkäällä vaaleansinisellä ruusukuviolla.



Panelien peilien paikkoja ja kokoja hahmottelimme teipeillä.


Tuvan panelit tehtiin koivuvanerista (9mm) ja peilit valmiista sormipanelista, jonka ympärille isäntä teki jyrsimellä raamit.
Värisävy paneliin haettiin tapetista ja koska emäntä ei ole oikeasti väreiltään lainkaan sininen, päädyttiin vanhaan vihreään. Tarkemmin uulan perinnevärikartan sävy oliivi ja maalina sisutus INTO, puolihimmeä.









Panelit maalattiin ensin pohjamaalilla ja kahteen kertaan pintamaalilla. Panelien pelit jouduttiin maalaamaan vielä kolmannen kerran muutaman viikon päästä koska sormipaneli kutistui paikoillaan vielä selvästi.






Alakerta on nyt lisäeristetty. Vaikutus lämmitystarpeeseen on ollut huima ja valoa saatiin tupaan. Ensi talvena selviämme varmasti kolmasosalla siitä halkomäärästä mitä tähän asti on tarvittu. 

Remonttipartio on siirtynyt jo tampuurin kimppuun ja siitä pikku hiljaa kohti ulko-ovea ja kevään pihahommia. Olihan taas urakka! Kokolailla tasan kaksi kuukautta tähän tärväytyi, vaikka joulun ja uudenvuodentienoilla päästiinkin hyödyntämään vapaapäivät remppahommiin. Nyt se on kuitenkin tehty ja voimme vetää raksin ruutuun "kymmenvuotissuunnitelmasta" kohtaa DONE!









1 kommentti:

  1. Hyvää on mukava katsella! Voi olla, että sormipaneleita joutuu myöhemmin paklailemaankin. Minun vanhassa talossa ovien vanhoihin vuorilautoihin on tullut aikojen saatossa millin-kahden leveitä ojia, jotka kivasti maalauksien jälkeen paistavat. Varsinkin siitä kohtaa, jossa lämpöpumpun hönkä kulkee ovesta toiseen huoneeseen.

    VastaaPoista