sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Hyvää Itsenäisyyspäivää Suomi


Suomi juhlii itsenäisyytensä 98:a syntymäpäivää vesisateessa. Millingtonissa saatiin muutama viikko sitten nauttia ensilumesta, mutta Itsenäisyyspäivänä kukkii ruusumalva ja orvokit - erikoista tosiaan.


Erikoisuuksia on tilalla varmasti nähty ennenkin. Millingtonin maat ovat nähneet koko itsenäisyydenajan ja aika paljon pidemmällekin. Tila on perustettu 1820-luvulla Suomen Suuriruhtinaskunnan aikaan, kuuluen Venäjän keisarikunnan vallan alle kruunun torppana.

Maatalousvaltaiselle taipaleelle on mahtunut niin molemmat maailmansodat, nälkävuodet, suurlakon kuin venäläistämisen kaudetkin.

Saamme kiittää sydämemme pohjasta sotiemme veteraaneja ja lottia niin rintamalta, kuin myös kotijoukoissa, että meidän kaikkien onneksi Suomen Suuriruhtinaskunnan olemassa olo lakkasi ensimmäisen maailmansodan päätteeksi Suomen itsenäisyyteen. 

Mitä on Millingtonin tilan Itsenäisyyspäivän perinteisiin kuulunut ennen? Voimme vain arvailla ja luoda omia perinteitä. Itsenäisyyspäivä osuu tänä vuonna myös adventtiin, joten kynttilöitä poltetaan tänään kahdestakin syystä kaksin kappalein.

Päivän ohjelmistoon osui myös kuusen haku metsästä. Viikko sitten raivailin pusikoita talon ympäriltä ja tuli siinä kaadettua myös yksi hieman isompikin kuusi, joka kasvoi ihan liian kylkimyyryä koivun kanssa. Risukkoa raivatessa pääsi kuitenkin pimeys yllättämään ja kuusi jäi niille sijoilleen koska oli niin tanakasti koivun syleilyssä että jäi pystyasentoon. 

Yöllä tuuli oli sitten tuivertanut niin, että kuusi oli kaatunut puoliksi jo tielle. Isäntä sahasi siitä latvan pois ja viritteli puun talon nurkalle pystyyn.

Herra 9v totesi puun nähtyään: "Tämäkö se nyt äiti sitten on sun joulukuusi? Suosittelisin kyllä tekokuusen ostoa, sen verran kämänen on tämä"


Olihan se sitten lähdettävä etsimään sitä ihan oikeatakin joulukuusta. Herra 9v sai kaataa puun ihan itse niin kelpaa varmasti.



Pakko tunnustaa, että kyllähän tämä nyt ehken hieman komeampi on kuin tuo ensimmäinen versio. Kyllä tästä hieno tulee!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti