maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulutuusauksia sisällä

Ostin jo kesällä Puttipajan ystävämyynnistä uusvanhan hyllyn, joka ei ole paikkaansa seinällä vielä tähän asti löytyänyt. Joulusiivouksia tehdessäni oli se nyt saatava pois pyörimästä nurkista. Alunperin olin ajatellut, että hyllykkö päätyy keittiön seinälle, mutta toisin kävi. Hylly on nyt somasti vinossa kamarin seinällä, mummonin vanhan lipaston yläpuolella.


Asensin hyllyn siis ikäänkuin suoraan... niin, niin ei pitäisi tehdä vanhassa talossa. Kaikki muut osat tuntuvat olevan suorassa ja hyllykkö vinossa - mutta seinällä kuitenkin.


Salin senkin päällä on kaitaliina, jonka ostin jo kesällä Indiskasta. Pienet kyntteliköt ovat Jyskin poistomyynnistä ja toinen lakkasi jo toimimastakin, mutta ovat mielestäni niin nätit, että saavat olla tuossa oikean kynttilän kaverina. Ehkä tuusaan niistä ensi jouluksi versiot joissa on oikeat kynttilät. 

Kuvassa paljastuu tarkkasilmäisille hieman ikkunaprojektianikin. Salista kaksi ikkunaa on siis jo valmiinakin ja kaksi puolivalmiina. Ajattelin kirjoitella hommasta tarkemmin, vasta kun kaikki kuusi sisäpuolen "tuplaa" on valmiina. Kivasti kuitenkin siistiytyy jo ihan pelkästään näillä alaikkunoiden kunnostuksella, kovasti on vaan hidasta puuhaa kun maalata pitää kolmeen kertaan ja tuo öljymaali kuivuu niin turkkasen hitaasti.


Navetan vintiltä löytynyt setolkka pääsi jouluksi saliin koristukseksi vanhan raamatun päälle.


Työkavereilta saatu kukka-asetelma sopii saliin myöskin somasti, kaveriksi pääsi niin ikään vuosia sitten työkaverilta joululahjaksi saatu enkeli.


Nyt on muuten hyvä hetki uusia jouluvaloja, joka paikassa on roimat alennukset ja nämäkin Airamin patterikäyttöiset joulusydämet olivat -40% ja sopivat tampuuriin kuin nakutettu. Ledit ovat niin kirkkaat ettei sähkövaloja juuri edes tarvitse.


Tätä ei pitäisi sanoa ääneen, mutta olen kyllä suunnattoman ylpeä itsestäni! Kesäiset pelargoniat näyttävät vieläkin tältä - ja juu älkää nyt naurako, mutta ovat sentään hengissä ja ilman lisävaloa! Nämä lännen puoleisella ikkunalla olevat vielä näyttävät suorastaan tummanvirhreälehtisiltä tässä valossa, tai valottomuudessa. Ihan ikkunalaudalla ovat nököttäneet pelkästään. Kuolevat tietysti joulupyhien aikaan, kun talossa on niin pitkään liian lämmin näiden talvetukseen. Koskaan en ole elävinä seuraavaan kesään asti saanut, vaikka monesti yrittänytkin. Tosin en ole kyllä enää vuosikausiin koettanut, kun ei ole ollut oikein paikkaa missä talvettaa. 

Tänään siivosin kuivat lehdet pois ja vähän leikkasinkin pahimpia roipakkeita. Pitänee tutkia vielä tarkemmin mikä on oikea ajankohta suuremmille leikkauksille. Ja totuuden nimissä on kyllä kerrottava, että kyllä tuolla tampuurin portaikossa taitaa viisi purkkia odottaa kompostiin menoa - tyypit olivat siis heittäneet henkensä jo ennen joulua :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti