tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kesähuonetta kuntoon yläkertaan

Viime kesäinen poikien kesähuone on tällä hetkellä hieman pois pelistä ikkunaremontin vuoksi. Tai kyllähän sitä käyttää voisi, mutta on kovasti pimeä kun ikkuna on levytetty kiinni.

Onhan sitä kuitenkin nuorille miehille oma kesäpesä saatava. Yläkertaan on rakennettu aikoinaan eristetty yksi huone. Ensimmäisenä kesänä jouduimme sieltä kuitenkin eristeet poistamaan ulkoseinästä. Ulkolaudoituksen poiston yhteydessä purut alkoivat varisemaan niin ettei maalaamisestä tullut yhtään mitään.

Huoneen raivaamisen lähtötilanne ei kovin mairitteleva ole. Purua yhä edelleen vaikka muille jakaa, osa sisäseinälaudoituksesta uupuu ja on irti.


Lautoja tarvittiin ulkolaudoituksen paikkuuseen. Tähän huoneeseen on joskus vaihdettu uudet ikkunat, ehkä 60-luvulla ja nämä nykyiset ovat matalammat kuin toisessa päässä taloa vastaavat kolmiruutuiset. Tuossa ikkunan vaihdon yhteydessä oli sitten ikkunanaluslaudoitus ulkopuolelta tehty pätkistä. Samoihin aikoihin on ilmeisesti tuo ulkoverhouslaudoituskin tehty, joten pätkät eivät ole silloin erottuneet laudoituksen alta mitenkään.



Tapetit ovat tummentuneet ja osin repeilleet seinistä.




Porin Mattikin kaipaisi entrausta - kokeilla ei kyllä uskalla ilman perusteellista tarkistusta.



Ikkunasta sentään näkyy vehreä maisema ja kohta täydessä kukassa oleva pihasyreeni.


Mitään suurempaa remonttia ei huoneeseen nyt tehdä. Siivous ja siistiminen sekä sipistely saa nyt riittää.






Nuhjuisia tapetteja ei piiloon saa kun emme kokonaan viitsineet puukuitulevyjä pois repiä. Iso kimppu luonnonkukkia maljakkoon niin eiköhän juhannusvieraatkin täällä tarvittaessa pärjää.













1 kommentti:

  1. kannattaa poistaa nuo vanhat puukuitulevyt kun ehtii, huoneen ilma raikastuu huomattavasti. niistä haihtuu jotain vanhanajan liimahöyryjä jotka eivät ole terveellisiä. vastaavaa levyä saa rautakaupoista ja nykyään ilman haitta-aineita.

    VastaaPoista