sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Satoa talteen saiteisen kesän jäljiltä

Minä luovutan!!! Minusta ei tule sipulin viljelijää, ei vaan tule! Sipuleita oli kasvamassa tänä kesänä kaksi kasvulavallista.



Kesän mittaan saimme mukavasti sipulinvarsia syödäksemme, mutta se varsinainen sato!



Ei tällä pääse taas rehentelemään; kymmenkunta kitukasvuista maksimissaan golfpallon kokoista sipua. Valkosipulithan menivät jo muutama viikko sitten kanojen kylpyalustana piloille, joten se niistäkin! Ei onnistu sipulit minulla ikinä! Kun ensi keväänä esittelen instgrammissa taas pusseittain ostamiani istukassipuleita niin muistuttakaa nyt joku hyvänen aika minua tästä!



Tomaatti on sen sijaan kylmästä kesästä huolimatta ollut valtaisan satoisa. Kirsikkatomaatin taimia minulla oli viisi ja yli kuukauden ajan olemme saaneet salaattitomaatit ihan omasta maasta. Tänään kävin sitten loputkin keräämässä talteen hallan tieltä.


Tavallisen tomaatin taimia kasvulavoissa oli kaksi kasvamassa. Yrittivät kovasti kyllä satoa pukata, mutta eivät nämä lähellekkään kypsäksi asti ehtineet ennen varsien paleltumista. Kokeillaan näitä seuraavan kerran sitten kun saamme kasvihuoneen. Nämä näyttävät niin raaoilta, että tuskin huoneenlämmössäkään kypsyvät.




Varsinaista salaattisatoa olemme saaneet vasta nyt ihan loppu kesästä, mutta muut yritit menestyivät niin hyvin että niistä riittää reilusti kuivattavaa talven varalle. 




Chileistä noin puolet ehtivät kypsymään kylmyydestä huolimatta ihan kiitettävästi. Yksi taimi jäi vielä portaille odottelemaan kuistin puolelle pääsyä, josko siitä vielä satoa saataisiin syksyn mittaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti