lauantai 3. helmikuuta 2018

Ikkuna kerrallaan....



Ensimmäinen päivitys ikkunaremontista on lokakuun alusta 2015. Tuolloin fiksailtiin salin neljä sisäikkunaa. Tuon rypistyksen jälkeen seurasikin pitkä hiljaiselo ikkunasektorilla. Hyvä niin, ajatus, tieto ja taito kyti reilun vuoden ajan. Ero käden jäljessä on noiden ensimmisten ikkunoiden ja viimeisimpien valmistuneiden välillä aika suuri.

Sisäikkunoiden kunnostus tehtiin viime talvena; aiheesta lisää täällä, täällä, täällä, täällä, ja täällä eli ihan parit päivitykset on tullut kirjoitettua tästä operaatiosta. Selitykseksi tähän mainittakoot, että pokia on yhteensä tässä mökkipahasessa KAHDEKSANKYMMENTÄ! Kyllä ja pari päälle vielä!!! Osassa ruutuja on kaksi ja osassa kolme. Kahdeksaa noista ikkunanpokista ei ole koskaan ollut vielä olemassakaan, eli korjattavien lukumäärä on 72.

Täysin valmiina ei ole vielä ensimmäistäkään reikää! Tänään päästiin jo aika lähelle, kun toiseen tuvan ikkunoista saatiin asennettua kolmipokaiseen ikkuna-aukkoon jo kokonista kaksi täysin valmista ikkunaa. Päivänvalo ja ihan jopa aurinko pääsi pitkästä aikaa tupaan sisälle.


Alakerrassa on siis tällä hetkellä 34 paikoillaan olevaa ja täysin kunnostettua ikkunanpokaa.
Olen jossain vaiheessa mennyt laskuissa sekaisin, kun ehdin jo puoliväliä tuuletelemaan. Nyt päätin, että en mieti enää pätkääkään edessä olevaa työmäärää vaan tuuletan jokaisesta paikalleen asettuvasta uudesta puitteesta koko sydämelläni. Toukokuun loppuun on vielä monta kuukautta...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti