tiistai 29. toukokuuta 2018

Uusi kesäkanala on valmis!

Ennätysluminen talvi teki monenmoisia tepposia ja meilläkin kanalan tarhan katto rojahti alas.



Varsinaista kanalan virkaa on toimittanut vanha leikkimökki ja tarha on rakennettu vanhan paviljongin kehikon ympärille. Tai paremminkin oli... 

Uudeksi tai tarkemmin toiseksi kanalarakennukseksi saimme vanhan varastokopin, joka oli menossa kaatopaikalle. Koppi on helppo eristää myös sitten myöhemmin mikäli tähän talvikanalankin rakennamme.






Alunperin oli tarkoitus, että vanhaa tarhaa vain vähän korjaillaan ja jatketaan koppien väliin. Kuinkas siinä sitten kävikään? Uusi komea tarha alkoi nousta isännän ja ukin toimesta ihan melkein itsekseen. Koko tarha on rakennettu kierrätys- ja jämämateriaaleista.



Tähän yllä olevaan kuvaan ei voi muuta kommentoida kun, että onneksi tuolla meidän ukilla on tekonivelet polvissa - rauhoittaa vähän edes tuota kiipeilyviettiä, ettei enää ihan kaikkein korkeimpiin paikkoihin pyri...



Katto tarpeet loppuivat kesken, joten projekti piti pistää telakalle vähäksi aikaa. 

....Mutta Facebookin voima on kyllä ihmeellinen! Laitoin omalle seinälle ilmoituksen, että pieni pätkä katetta puuttuu. Kesti tasan seitsemän minuuttia, kun isännän puhelin soi ja homma oli hoidossa. Kiitos asianosaiselle!









"Vanhan" kanalan puoli on jo ruoka- ja juomakuppeja vaille valmis ottamaan vastaan asukkaansa.




Tarhaan tuli nyt yli puolet lisää tilaa, eikä sateinenkaan sää saa tarhaa muuttumaan totaaliseksi lälliksi. Vielä hieman varjostuksia ja kyllä kelpaa Rumpalin rouvineen kesähuvilalle muuttaa!

Palataan uuden kanalan puolelle myöhemmin, kun saadaan sekin vielä sisustettua munintakoppeineen päivineen. Toivottavasti kesälomalla liikenee päivän verran aikaa myös maalaushommille. Haluaisin nimittäin maalata molemmat kanalakopit saman sävyisiksi kun itse talokin on eli italianpunaiseksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti