tiistai 10. heinäkuuta 2018

Keittiön työtason kaapistot

Löysin pari vuotta sitten tori.fi:stä kaksi vanhaa keittiön puulaatikollista kaappia edullisesti. Emme halua vanhaan taloon modernin näköistä keittiötä, joten fiksaamista ja säätöä tarvitaan. Kaikki nykytekniikka halutaan saadaa piiloon. Tällä hetkellä meillä ei keittiössä kyllä ole mitään muuta nykytekniikkaa kuin vedenkeitin, joten sen piilottaminen ei suuria vaadi. 

Tulevaisuudessa on kuitenkin tarkoitus päästä keittiöhommissakin vähän helpommalla, joten soveltamista tarvitaan. Mikroaaltouunia en kaipaa, mutta se juokseva vesikin olisi jo aika mukava ylellisyys.


Kaapit lähtotilanteessa.



Maali lähti pääasiassa pelkällä skrapalla ja kuumailmapuhaltimen vilautuksella. 


Irronneet osat liimattiin puuliimalla yhteen takaisin.









Kaapistot olivat hieman eri korkuiset. Kakkosnelosilla korotus sujui hienosti.


Toisesta kaapista puutui kannen irrottamisen jälkeen sivutuenta, joten isäntä väsäsi vanhaan lohenpyrstöliitokseen uuden laudoituksen.



Kaapistosta tulee siniharmaa ja vetimet punaiset. Yksi maalikerron Tikkurilan Helmi kalustemaalilla (täyskiiltävä ja ei kaupallinen yhteistyö) ei vielä tasoitu. Mutta toinen kerros alkaa näyttämään jo vähän siltä mitä pitäisi. 



Kaapit ja laatikot maalattiin myös sisältä, jotta niiden puhtaanapito olisi hivenen helpompaa.

Olen kaikissa aikaisemmissa keittiöissäni joutunut tuskailemaan kierrätyksen kanssa. Niissä ei yksinkertaisesti ole osattu miettiä tämän päivän vaatimuksia lajittelulle.

Vanhoista puulaatikoista tulee kodin kierrätyskeskuksia. Laatikot ovat niin suuret, että näihin kyllä mahtuu! Katsotaan myöhemmin mikä todellinen ratkaisu on asiaan.














Sopivat räsyatotkin löytyivät varastosta keittiöön  (kiitos näistä Markelle ja Tarmolle).



Verhojen kankaat olen löytänyt kirpputorilta. Kangas on vanhaa ja sen vuoksi todella ohutkin. Valo siivilöityy kuitenkin kivasti näin ilta-auringossakin eivätkä verhot tee keittiöstä liian pimeää.




Vetimiä vielä puuttuu, mutta niitä valmistuu puuverstaassa kovaa vauhtia.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti