sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Palju piiloutui vihdoinkin

Kylpytynnyri eli palju on ollut meillä jo viisi vuotta. Se on jo kerran vaihtanut paikkaakin, jonka jälkeen naamiointi on odottanut parempaa aikaa. Hyvä niin, koska tässä vuosien saatossa ideatkin ovat vaihtuneet.

Valitettavasti rannasta ei ole kuvaa alkuperäisestä lähtötilanteesta kuin talvella ja se ei ihan kuvaa olosuhteita oikein. Näissä lähtökuvissa palju on jo istutettu paikalleen.




Paljun perustuksia piti korjailla ja säätää "amme" suoraan.


Kulkupoluksi valikoitui kierrätettyjä eli sopivasti patinoitunutta tiilenmallista kivilaattaa. Pohjalle maisemointikangas ja päälle kivituhkaa johon kivet asennettiin.



Alunperin oli ajatus, että palju naamioidaan tiilillä, mutta päädyimme kuitenkin puuhun. Tänä kesänä oli tarkoitus tehdä paljulle kulkuväylä ja paljun ympärys. Lapasestahan se lähti jo heti kulkuväylän teon jälkeen kun vieressä ollut kuusi alkoikin häiritsemään silmää ja ja ja...

Verhoilu tehtiin navetan vanhoilla seinälaudoilla ja reunalla kiertää siperian lehtikuusi. Lahtikuusi siksi että se harmaantuu muutamassa kesässä ilman mitään käsittelyitä.








Ihan ei tämä loma riittänyt tämänprojektin loppuun viemiseksi kun homma vähän laajeni. Tällä hetkellä on suunnitteilla kolmionmallinen istutusallas tuohon etualalle oikealle ja ehkä ensi kesänä (tai sitten seuraavana) vielä terassi tuohon paljusta oikealle. Nuotiopaikka on ehken tulossa sitten paljun vasemmalle puolelle - sitten joskus, ellei suunnitelmat muutu. Kylpemään jo kuitenkin päästiin <3







 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti