keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Kaikki on nyt mullinmallin - mutta keväällä ei enää piha lääryä


Kun ensilumi antaa odottaa itseään vielä täällä Keski-Suomessa, antaa venynyt syksy armoa meidänkin projektille. Keväällä tehtiin koko tie uusiksi, kaivettiin ojat, tuli suodatinkankaat ja uudet rummut ja pelit sekä vermeet. Samassa yhteydessä tehtiin toinen pisto navetan taakse, jonne on tarkoitus jatkossa piilottaa sellaiset nykyajan hömpötykset kun autot. Älkääkä edes kysykö miksi parkkipaikka navetan takana on niin iso.... Maa on navetan takana vaan sellaista lällivelliä, että sinne on pitkin kesää ajeltu täytemaita, jotta se saadaan kantamaan isompiakin autoja. 

Kaivinkone saapui tontille agendanaan talon ympäryksen kallistusten tekeminen, mutta kuinkas kävikään? Kävin pyörähtämässä päiväseltään Helsingissä ja sillä aikaa navetan takaa tuleva tie on jatkunut pihan läpi ja talon edustan ohi. 







Lumien sulamisen aikaanhan ei pihaan autolla ollut mitään asiaa, nurmikko ei auton painoa kestä. Kaivinkone tasoitteli kulkuväylän. Portaiden eteen tulee pieni pylpyrä, siinä määrin mitä kallio antaa myöten.


Suodatinkankaat ostettiin Meltexiltä jemmaan jo keväällä ja murskettahan tulee kun nostaa vain luurin ja pyytää.



Seuraavaksi kaivinkone käy sitten talon ympärillä olevien maiden kimppuun. Maanpinta on vuosien saatossa noussut liian ylös ja kallistukset muuttuneet, joten tämä toimenpide on ihan pakollinen ettei lisävahinkoja pääse syntymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti