sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Leivinuunin ensimmäiset eväät

Leivinuunin kivijärkälettä on nyt lämmitelty pienillä tulilla viikon ajan ja viikonloppuna rojauteltiin ensimmäisen kerran uunia hieman lämpimämmäksi. Hetken mielijohteesta tuikkasin illalla uuniin myös eväät sunnuntaille paistumaan.  


Lämpömittari uupuu vielä joten uunin sisälämpötilasta ei ollut pienintä hajuakaan. En myöskään ollut varautunut jääkaapin sisällöllä leivinuuniruokaan, mutta kaapista löytyneet rasvattomat sianlihasuikaleet saavat kelvata. Minkäälaista reseptiä tässä ei nyt alla ole, uunivuokaan vettä lihat joukkoon, sipulia, porkkanoita, pippuria - jauhettu saa nyt kelvata kun ei kokonaisia ollut, sekä lihaliemikuutio. Pinnalle laitoin vielä pekonisuikaleet. Ja wot! Hyvää tuli, ylikypsää possua kera tomaattien, motzarellan ja perunasalaatin. Kyllä oli helppoa!

Itse muuri ei vielä näistäkään lämmöistä paljon hetkahtanut, vaikka paistos höyrysi kuumana vielä aamullakin. Kolmenkymmenen vuoden ikirouta ei ihan hevillä näköjään lämpene.

Mikä on sinun suosikkireseptisi leivinuunissa? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti