sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Madeiralaista tomaattisipulikeittoa uppomunilla

Meidän perheen yksi lempiruoka on madeiralainen tomaattisipulikeitto uppomunilla ja valkosipulileivällä höystettynä. Tai ainakin aikuisten herkkua tämä on, mutta kyllä pojatkin tätä lusikoivat vatsat täyteen. 

Koska tänään on sunnuntai ja huomenna siis työpäivä pitää valkosipulin määrää hieman säännöstellä ja leipä tarjoiltiin ilman valkosipulivoita.



Tomaatit kaltataan ja pilkotaan kattilaan pilkottujen sipuleiden kera. Vettä lisätään sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kasvikset kypsiksi - mitä pitempää annat keiton hautua sen maukkaampaa tulee (1-2h)



Lisää suola ja pippuri. Mikäli haluat tasaisen keiton surauta keitto blenderissä tai sauvasekoittimella. Meillä tykätään syödä keitto ilman blenderiä.

Kun keitto alkaa olla kypsää on uppomunien aika. Tänään meillä niitä tehtiin ensimmäistä kertaa oman kanalan munista.

Uppomunia keitetään etikkavedessä ja ihan helppoa se ei ole kuten alakuvassa oleva tämän päivän ensimmäinen "uppomuna" kertoo (tämä kappale päätyi tomaatin kuorien kanssa kanalaan).


Seuraavat onnistuivat sitten jo kohtuullisen paljon paremmin. On aivan käsittämätöntä kuinka täyttävä tämä soppa-annos on. Suosittelen kokeilemaan. Yleensä leivon vielä itse leivänkin, mutta tänään olimme valmisleivän varassa.


Madeiralainen tomaattisipulikeitto:
n. 1kg kypsiä tomaatteja
2-3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
vettä
suola 
pippuri

P.S Joskus olen myös oikaissut ja tehnyt keittoa valmiiksi paseeratuista tomaateista purkista, ihan kelvollista siitäkin tulee mutta tuoreista toki parasta.



1 kommentti:

  1. Kiva, kun löysin ohjeen tähän keittoon! Olemme lähdössä Madeiralle vuodenvaihteen jälkeen ja haluan kokeilla tätä jo etukäteen. Ainakin tämä versio on vegaanille sopiva ilman sitä munaa (teini pelkää, ettei hänelle löydy saarelta ruokaa).

    VastaaPoista