lauantai 8. heinäkuuta 2017

Heinäkuun alun puutarha pläjäys

Viime kesänä pihassa kaikki ehti kukkia ennen juhannusta, toisin on tänä vuonna. Kesäkuussa ei ollut pahemmin aihetta puutarhapäivityksiin, koska narsissit ja krookukset olivat ainoat jotka kukkaan ehtivät. 

Sitäkin runsaampi on ollut nyt tämä heinäkuun alku. Lampaiden ja trimmerin työn jälki alkaa pikkuhiljaa näkymään ja ketokukkia on tänä vuonna selvästi runsaammin kuin aikaisempina vuosina.
Apila kukkii ihan joka puolella sekä valkoisena, että punaisena. Navetan nurkalla tuoksu on jopa huumaava, ylittäen jopa huussin leijailut. 


Unikoista kukkaan on ehtinyt tämä uskollinen valtavan suuri kerrottuversio.Kurjenmiekat palkitsevat myös runsaalla kukinnalla. Tumma lila, vanha maatiasversio kukkii meidän aikana nyt ensimäistä kertaa.


Perennapenkki saunan kulmalla on jo varsin runsas - rikkaruohoineen päivineen.


Akileijojen kerrottujen versioiden pelkäsin jo hävinneen tontilta kaivinkoneen pyörähdyksen jälkeen. Näin ei onneksi käynyt vaan niitä on tänä vuonna tupsahdellut vähän sieltä sun täältä. Tulikukkia nousee samoin eripuolilta tonttia, mutta ne eivät ole vielä kukassa.Lehtoängelmän kiusana on tänä kesänä kirvat, mutta hienosti sekin jaksaa kukkia.
Unkarinsyreeni on kukkinut edellisinä kesinä muutamalla pienellä tertulla. Tänä vuonna kukintoja on todella runsaasti.


Juhannusruusu on niin ikään kaksi viikkoa myöhässä, samaan kukintasettiin ehti myös harvinainen vaaleanpunainen papulan ruusu.Koiranheisipusikko alkaa myös toipua toissa kesäisestä leikkauksesta ja palkitsi valtavalla määrällä kukintoja.


Kirvat eivät ehtineet tänä vuonna lumipalloheisin kimppuun, vaan saimme siitäkin ensimmäiset kukinnot.


Sitten se pihan surkuhupaisa nurkkaus; kasvimaa! Mikään ei kasva, kun on ollut niin kylmää. Mansikoista puolet paleltui talven aikana ja chillit eivät raaski avata kukkiaan. Toisaalta hyvä niin, koska pölyttäjiä ei ole ollut myöskään liikkeellä.


Positiivisenä havaintona huomioitakoon myös, että horsmavainiomme on hieman pienentynyt eli talon takana horsma ei ole enää tänä vuonna noussut sillä alueella jolta se on nyt kahtena vuonna niitetty.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti