perjantai 7. heinäkuuta 2017

Tulee se talvi myös kylmän kesän jälkeen - kuistin eristystä

Millingtonin kuisti on tähän asti ollut talvet kylmillään ja on varmaan ensi talvenakin. Ajatus on, että "sitten joskus" kun talon lämmitystä järjestellään uusiksi saisimme tampuurin ja kuistinkin lämpimiksi ja näin ulkovaatteille paremmat säilytytilat.

Homma jatkuu ikkunoista, mistäs muustakaan. Kuistilla on neljä kolmiruutuista ikkunaa, joista kittaukset ovat suurimmalta osin kadonneet taivaan tuuliin. Puuosat sen sijaan ovat hyvässä kunnossa ja maali varsin helposti poistettavissa.






Tähän aikaan vuodesta pellavaöljymaali kuivuu vielä verrattain nopeaan. Pohjamaali on parissa päivässä niin kuivaa että kitit saa näpräillä jo paikoilleen.

Alunperin tässä kohtaa kuistirempassa piti eristää vain sivuseinät ja sehän onkin  jo tehty. Etuseinän verhoilulaudat ovat kuitenkin hapristuneet osittittain alapäästä ja sammaleet kadonneet yläosasta tyysti, joten on järkevää tehdä tämäkin korjaustoimenpide nyt kun lankut eivät vielä ole paikoillaan.





Ulko-oven suhteen pitäisi tehdä vielä peliliikkeitä. Kovin lämpöiseksi kuistia ei ole nykyisellä vanhalla yksinkertaisella ovi-ratkaisulla mahdollista saada. Lämpöovi pitää sitten teettää mittatilaustyönä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti