torstai 3. elokuuta 2017

Heinäkuun puutarha

Viileässä kesässä on se hyvä puoli, että pihassa kaikki kukkii paljon pitempään. Kurjenmiekat ja päivänliljat kukkivat yli kaksi viikkoa heinäkuun alussa, samoin lehtoängelmä ja akileijat.











Unikot sen sijaan kärsivät kovista sateista ja pionit meillä eivät edelleenkään vielä kuki. Kaikki ruusut kukkivat myös vasta heinäkuussa.






Kellokukat ilahduttivat erittäin runsailla kukinnoilla niin luonnon kukkina kuin puutarhassakin. Sormustinkukka ja lehtosinilatva on levinnyt pihapiirissä merkittävästi. Sormustin kukkaa löytyy nyt pitkin tievierustaa, ilmeisesti lintujen levittämänä. Yksi uusi tuttavuuskin mahtuu tähän kesään: lehtovirmajuuri eli valeriana. Tarkemmin kasviin tutustuttuani totesin ettemme jatkossa muuta lääkekaappiin taida tarvitakkaan ;) 








Jalopähkämö kukki tänä kesänä kolmessa eri paikassa ja palavaa rakkauttakin löytyi kahdesta eri kohdasta. Ketoneilikka on levinnyt aitan edessä mahdottomasti ja kukki oikein komeasti aniliininpunaisena koko heinäkuun jatkaen elokuun puolelle.




Tämän kesäiset kesäkukat ansaitsevat ihan oman postauksen. Sen verran hyvin on bokashilannoitteet toimineet. Jopa minulla kukkii KAIKKI kesäkukat upeasti vielä elokuun puolellakin eli palaamme näihin myöhemmin.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti