keskiviikko 2. elokuuta 2017

Smyygejä kuistille

Kuistia, kuivatusta, kuistia, kuivatusta.... tämä kesä on kyllä säiden puolesta oikein remonttireiskan unelma. Romppeita ja kamppeita saa kuskata edes takaisin säänsuojaan koko ajan. Meillä on kyllä ollut pihassa koko kesän kaksi paviljonkia suojaamassa maalattuja pintoja sateelta, mutta tuskaisen hidasta tämä nyt on kuitenkin.





Kuistilla tapahtuu säästä huolimatta koko ajan eli isäntä on ahkeroinut puutöissä sateessa ja paisteessa.

Lattian valmistumisen jälkeen alkoi nurkkalautojen sovitteleminen. Ensimmäisenä kesänä emme ymmärtäneet, että neljänöljynmaali tarvitsee UV-valoa kuivaakseen. Maalasimme tuolloin laudat ikkunattomassa aitassa ja varmistimme tällä etteivät ne kuiva ikinä. Noh, tekemällä oppii...



Ikkunanpuitteet eli smyygit ovat talon henkeen sopivasti aika massiiviset kuistillakin. Vanhalla mallilla tehdään nyt uudetkin smyygit.




Pientä lisälistotusta ja ikkunalaudan ulkoista levenemistä aiheuttaa kuistin etuseinän lisäeristys. Etuseinä tuli nyt tuon viitisen senttiä ulommaksi, johtuen tuulensuojalevystä ja ilmaraosta. Sellkuvillaa tuli eristeeksi 10cm.



Tässä syntyy "jalkalistaan" kallistuksia.


Smyygien jälkeen seinän rimotuskin saatiin asennettua paikoilleen.




Tässä valmis "jalkalista" paikoillaan. Kaikki rimojen alapäät viistottiin niin, että niihin muodostui tippanokka, vaikka kuistilla katto onkin.



Kattolistaksi samaa pystyrimaa poikittain ja punaisena tietenkin. Emännän tehtävä on tässä projektissa olleet maalaushommat. Välillä on heilunut punainen suti oikeassa ja valkoinen vasemmassa kädessä, mutta on tässä jotain valmiiksikin saatu.

Ikkunoiden smyygit maalattiin osittain paikoillaan, koska ne saavat jäädä kuivamaan kaikessa rauhassa.

Hieman sanomistahan siitä maalaushommasta luonnollisesti tuli - alakuvassa oleva isännän nimeämä "iilimato" odottaa nyt kuivumista ja pois rapsuttelua. Punamulta maali kun ei öljymaalin päälle ota laisinkaan, mielestäni tämä yksi mato on kyllä kuitenkin pieni työtappio ja korjattavissa oleva.


Ikkunoiden pesuprojekti ja kuistin sisäikkunat ovat sitten ihan vain tekemistä vaille valmiit ;) Kyllä tuosta nyt jotenkin vielä läpi näkee.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti