lauantai 31. maaliskuuta 2018

Ikkunoiden puuhommat alkoivat - tippalistoja

Isännän mielestä nyt on reenattu tarpeeksi eli tosi toimiin vaan! Ulkoikkunat ovat luonnollisesti olleet aika paljon kovemmalla koetuksella säiden vuoksi, kuin sisäpuolen "tuplat". Sisäikkunoissa puutöitä ei tarvinnut tehdä lainkaan. Ulkopuolella ainoastaan 11 pokaa selvisi pelkillä kittaus ja maalauspuuhilla.  Tippalistan vaihdolla korjaantuu 7 pokaa ja lopuissa joudutaankin vaihtamaan koko alapuu. Ulkoikkunoitahan talossa on kaiken kaikkiaan se vaivaiset 40. Loppu puolikkaan puoliväli siis ikkunaremontista jo häämöttää. Heh he-hee....



Ikkunanpuitteet ovat olleet maalinpoiston jälkeen lämpimässä kuivumassa.




Ensimmäinen vaihe on vanhan tippalista poisto. Tätä varten kätevä isäntä rakenteli sirkkeliin oman ohjaimen, millä hapertunut osa ikkunasta saadaan poistettua suorassa linjassa.




Kuivaa tiheäsyistä puuta löysimme Muuramesta A-puulta ja ei, ei ole kaupallinen yhteistyö. Mainitsen tämän tähän sen vuoksi, että a) paikallinen pienyrittäjä kyseessä ja b) jos joku tässä Jyväskylän seudulla kuivaa tiheäsyistä puuta kaipalee niin kannattaa kysyä tuolta, ei ole nimitääin ihan helppo rasti löytää.



Lankusta sirkkelillä sopivan levyisiä rimoja ja askartelemaan kallistuksia.











Tippalistat kiinni ja tippauran ajoon - sitten pääsee taas jo emäntäkin ikkunahommiin!
Hyvä siitä tulee kun sen maalaa :)

P.S Nää ei lopu ikinä!!!!!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti