sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Uusi ulko-ovi

Ikkunasavotan lomassa, välillä vähän muitakin puuhia. Kuistin ulko-osan remontti valmistui viime kesänä muilta osin, mutta ovi jäi vielä kirjaimellisesti roikkumaan.



Vanha ulko-ovi on ihan peruspuinen peiliovi, joka ei sen enempää pakkasta kuin viimaakaan ulkona pidä. Pahinta kuitenkin oli se, että vanhan rouvan uksi oli jossain vaiheessa haljennut ja uhkasi revetä liitoksistaan lopullisesti.



Korjaamalla tästä ei enää peliä tule, joten päädyimme teetättämään uuden oven samalla profiililla kun vanhakin. Värikään ei ole alkuperäinen ja valitettavasti alkuperäisestä väristä ei ole minkäänlaista tietoa.





Kaikki ei tietenkään mennyt niin kuin Strömsöössä, koska itse ovi + karmi -kompleksi oli toki samanlevyinen kuin vanhakin, mutta uudessa ovessa oli kapeammat karmit ja leveämpi ovi. Tämä aiheutti pientä säätöä  moottorisahalla; näin saatiin vielä eristeet väliin.



Ovi on eristetty täyspuuovi ja painaa melkoisesti. Paksuutta ovella on muhkeat 84mm. Luulisi pakkasen pysyvän näillä emmein ensi talvena oven ulkopuolella. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, mutta kerron nyt kuitenkin, että oven teki meille Tammijärven Perinneovet Oy



Oman lisämausteensa ovenvaihtoon toi pieni erimielisyytemme siitä, että päätyykö vanha kahva edelleen uuteen oveen. Toinen meistä oli hitusen ketkumpi ja varmisti tilanteen hallinnan sopivassa kohtaan.



Kahvat päätyivät arkistojen aarteiksi, eivät komistamaan uutta ovea. Pieniä kevätjuhlaliikkeitä jouduin kuitenkin tekemään, kun isäntä meinasi tulla tupaan sisälle ennen kun kahvat olivat piilossa. Kahvat päätyivät sitten hetkeksi jääkaappiin jemmaan ja ovat nyt varmassa tallessa.










1 kommentti:

  1. Todella kaunis tuo vanha ovi, mutta niin on myös uusi. Voin vain kuvitella kuinka paljon tuo on painanut, kun sen on nostanut paikoilleen. Me haaveilemme myös uudesta ulko-ovesta, ja olemmekin etsineet tietoa palo-ovista. Ehdottomasti valkoinen myös. Mitä teitte tuosta vanhasta ovesta? Siitähän olisi voinut tehdä vaikka hienon sängynpäädyn!

    VastaaPoista