sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Pieni askel yhteiskunnalle, suuri Millingtonin juoksevalle vedelle - osa 1

Loppu kesä ja tämä alkava syksy on mennyt "kuoppilloloita" kaivaessa. Millingtonissa on  tehty porakaivo joskus ehkä 70-luvulla. Kaivosta nostamme käyttöveden ja se on riittänyt hyvin tänäkin kesänä vaikka monilla on vesi omista kaivoista loppunut kuivan kesän vuoksi.

Poikien mukaan meillä on juokseva vesi ollut kuulemma koko ajan, koska aika usein veden kanto on poikien tehtävänä silloin kun kotona ovat.

Heinäkuussa aloitettiin puhtaista vesistä vaihtamalla vanha pieni kaivonrengas suurempaan, että kaikki tarvittavat vimpaimet mahtuvat kaivoon.


Oman haasteensa projektiin on tuonut maaperä. Talo on rakennettu kallion laelle ja maata ei juuri ylimäääräistä ole talon ympärillä. Väylä kaivolta taloonkin aiheutti pieniä haasteita ja ihan suorinta linjaa emme voineet käyttää.





Tässä kohtaa pitänee taasen kiitellä tuota isännän ensimmäisen kesän hankintaa; oivaa traktorikaivuri  herra New Hollandia, kyllä olisi tämäkin projekti tullut kohtalaisen kalliiksi, jos omaa konetta ei meillä olisi ollut käytössä. 

Puhtaiden vesien kanssa samaan kaivantoon upotettiin myös taloon tulevat uudet sähköjohdot (= ensi kesän projektiin valmistautumista). Käyttövesiputket vuorattiin styroxkouruilla ja näille tehtiin vielä finnfoamista kourueristys päälle ja viimeiseksi vielä yksi 50cm leveä finnfoam päälle. Itse putken sisään tulee vielä lämmityskaapeli.



Sähköjohdon varoitusnauha meinasin työn touhussa unohtaa monttuun puottaa, mutta viime hetkellä sekin sinne sujahti


Myös kaivon rengas eristettiin ulkoapäin. Jossain vaiheessa pitäisi miettiä miten nuo upeat finnfoamit suojataan nyt ensi hädässä pesänrakennusintoisilta linnuilta ja toiseksi miten tuo naamioidaan vanhaan pihapiiriin sopivaksi.



Monttu piiloon ja lisää kaivelemaan! Seuraavana ohjelmassa on vuorossa pullokaivon piilotusta.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti