sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Remonttitarpeita naapurista

Uskomatonta miten aika rientää! Siitä, kun saimme veden ensimmäisen kerran lorisemaan hanasta vääntämällä on jo kuukausi aikaa! Tässä välissä olemme hieman lomailleet ja valmistelleet tiluksia talven tuloon. Eikä kyllä hetkeäkään liian aikaisin, sillä Keski-Suomessa satoi jo viime viikolla ensi lumi maahan.

Mitä tekee vanhan talon väki kun he koko perheen voimin lähtevät kylpylään lomalle Pärnuuseen? Tietysti saunovat, uivat, laskevat liukumäessä, istuvat porekylvyssä, syövät hyvin ja kiertävät seitsemäntoista rautakauppaa! Espak, Bauhof, EhituseABC ja paikallinen K-rauta olivat meidän, erityisesti miesväen taivas.



Isoin löytö oli uusi porakaivopumppu. Vanha pumppumme on ihan hyväkuntoinen, mutta ei jaksa tuottaa tarpeeksi painetta esim. pesukoneelle. Kotosuomessa saimme pumpusta tarjouksen, joka Pärnuussa alittui yli tuhannella eurolla. Eikä edes ostettu halvinta!

Ensi kesän sähköremonttiin teimme myös hankintoja jo valmiiksi. Eteläisessä naapurissa "retrotyyppisiä" pistorasioita, valonkatkaisijoita ja johtoja löytyy joka rautakaupasta ja tilaamalla valikoima kasvaa entisestään. Kovin suuria määriä ei tuotteita kerrallaan hyllystä löydy, eli esim. kangaspäällysteisen sähköjohdon keraamiset kiinnikkeet ostimme kolmesta rautakaupasta loppuun.


Varsinainen aihe: suihkukaappi jäi vielä hautumaan. Vanhaan taloon tarvitaan jykevää tekoa oleva suihkukaappi, josta löytyy myös katto, jonka kautta voidaan ilmanvaihto tuohon pömpeliin hoitaa. Jykeviä kaappeja löytyy Virosta varsin edullisesti. Ongelma on, että niistä löytyy hierovat, höyryttävät, tärisyttävät, kääntävät, vääntävät ja vatkaavat suihkut, radiot ja diskovalot, sekä kaikki muut hilavitkuttimet mitä tavallinen ihminen ei ole ymmärtänyt lainkaan suihkuun kaivata. Jotenkin nuo ultramodernit laitokset ei oikein istu vanhan hirsitalon kylpyhuoneeseen. Kaiken lisäksi ajatukset pyörivät edelleen sen leijonan tassuisen ammeen ympärillä, vaikka hyvin tiedän etten sellaista meille taloon sisälle tule koskaan saamaan. Mutta aina voi haaveilla...

Yhden turhake hankinnan tai oikeastaan suorastaan löydön reissulla teimme: GRAMOFONI <3 ja onhan se kaunis, vaikka ääni onkin ihan jotain muuta kuin kaunista.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti