perjantai 2. marraskuuta 2018

Hedelmäpuut pupuilta suojaan

Oletettavasti Millingtonin idän puoleisten tilusten kaivinkoneella tönkimiset ovat nyt vähäksi aikaa ohi. Pullokaivo ja imeytyskenttä kaivettiin talon taakse ja siinä samassa tuli käännettyä koko tanner ylösalaisin. Kolme vuotta sitten kesällä tuo talon takana ollut alue oli kokonaan horsman valtaama. Nyt kolmena kesänä hoidettava nurmialue on kasvanut pikku hiljaa ja tämän viemäröinti projektin seurauksena peltoala tuplaantui. Mikä ihana mahdollisuus hedelmäpuiden istutukselle!

Puutarhaliikkeiden alennusmyynteihin siis!!! Takapihasta tulee oikea omenapuulehto! Mikäli vain puput eivät ole asiasta eri mieltä. Entuudestaan talon takan on kasvanut nyt neljä kesää yksi päärynä- ja yksi omenapuu. Etupihan puolelta löytyvät sitten kirsikat.

Näin syksyllä hedelmäpuissa ei ole mitään ihmeellistä mutta koska aurinko polttaa nimilapuista tosi nopeasti tekstit pois nosta lajikkeet tänne blogiin niin pysyvät tallessa.

Pilariluumupuu

Päärynäpuu

Perheomenapuusta löytyy samaan varteen vartettuna kolme eri lajiketta:  Vuokko, Pirja  ja Heta. Jännittävää on että miten tuon Vuokon käy kun näyttää olevan menestyminen vyöhykkeillä I-III (IV) ja me olemme viitosella.

Marjaomenapensas2 
Omenapuu Pirja on tontilla majaillut jo neljä kesää, mutta on joutunut elämään siirtopenkissä melkoisessa ryteikössä.

Luumupuu: Sinikka

Reipas apulainen auttoi puiden verkotuksessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti