keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Tiskipöytä vanhoista lattialankuista

Kesällä teimme työtason keittiöön kahdesta vanhasta halkolaatikollisesta tiskipöydästä ja vanhoista lattialankuista. Tai totuuden nimissä isäntä teki, minä maalasin kaapistot ja öljysin työtason. Keittiön remontti on ollut lepotilassa heinäkuun jälkeen, koska kylpyhuone on vienyt kaiken ajan ja energian. Kylpyhuoneen viimeistelyt laitetiin nyt välillä jäähylle, jotta saamme astianpesukoneen käyttöön ja vesipisteen myös keittiöön.

Työtaso saa nyt kaverin vanhoista lattialankuista ja vanhasta patakaapista tehdystä tiskipöydästä. Isännän viime kesäinen hankinta; höylä näytti tässä projektissa taas tarpeellisuutensa. Lattialankut höylättiin ensin sileiksi.




Patakaappi on ollut tiskipöytänä tähänkin asti. Ensimmäisen kerran patakaappi näyttäytyi blogissa jo toukokuussa 2015. Pitkällisen harkinnan jälkeen rouva Pata on päätetty uhrata toimittamaan allaskaapin virkaa.


Isäntä kasasi tiskipöydän perinteisillä lohenpyrstöliitoksilla ilman yhtään naulaa, ruuvia tai liimausta. 










Asennushommissa pitää olla tarkkana. Onneksi on rakennusvalvonta läsnä koko ajan ja ihan joka paikassa.






Pari kerrosta öljyä pintaan.


 Tänä talvena on onnen ja ilon päiviä mahtunut Milligtonin maailmaan todella monta. Yksi niistä saavutettiin jälleen nyt maaliskuussa 2019 kun keittiön hanasta tulee vettä ja astianpesukone pyörähti päälle ensimmäisen kerran.





Roskakaappi sai verhon eteensä ja hanakin asettui paikoilleen. Astianpesukoneesta puuttuu vielä peitinlevy, mutta kyllä tätä jo kelpaa esitellä. 

Mitä ihmettä sitä ihminen tekee kaikella vapaa-ajalla, joka irtoaa kodin perushommista? Enää ei tarvitse kantaa vettä sisään, eikä ulos. Lämmin vesi tulee hanasta, pyykit peseytyy kylpyhuoneessa, eikä niitä tarvitse kuljetella edes takaisin kahden kodin välillä, suihkuun pääsee ilman saunan lämmitystä ja nyt vielä astiatkin peseytyy koneessa itsekseen. Kyllä tätä osaa taas arvostaa neljän vuoden aikamoisen hulabaloon jälkeen ihan kiitettävästi. Kesä saisi tulla jo...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti