maanantai 22. huhtikuuta 2019

Koivun mahlan juoksutus

Pari vuotta sitten keväällä yritimme esikoisen kanssa ensimmäisen kerran juoksuttaa mahlaa koivuista. Taisimme silloin olla vain liian myöhään liikkeellä kun tulos oli laihanlainen. Tänä aamuna, kiitos sosiaalisen median heräsin tähän hommaan uudestaan.

Juoksujalkaa pihalle porakone, mehumaijan letku ja puhdas pullo kainaloon!


Ja voi mikä ilon ja onnen päivä! Mahlaa lähti juoksemaan heti ihan noronaan pulloon. Päivän aikana valui noin 3,5 litraa. Maistamaan päästiin heti tuoreeltaan, kumpikaan meistä ei ollut mahlaa ennen maistanut.

Väri yllätti - olin luullut, että mahla on hieman kellertävää, mutta ei ihan kirjasta tavaraa pulloon liritti. Tarkemmin googlea tutkiessa selvisikin sitten että väri muuttuu kellertäväksi kun mahlasta haihdutetaan vettä.
Maku yllätti myös - erittäin mieto todella kylmä juoma, vain aavistus makeutta mukana, ei minkäänlaista tuoksua. Jos tätä olisin joutunut sokkona maistamaan en todellakaan olisi osannut arvata mahlaksi.




Netin syövereistä löytyi myös mahlasimaresepti. Mikäli ensi yön juoksutus onnistuu, saattaapi olla että on tuota simaakin kokeiltava. Resepti löytyy Kotilieden sivuilta.

Mitenkään tämä ei nimittäin lapasesta nyt lähtenyt... tuolla puun juurella kököttää nyt 10 litran tonkka. Kyseinen koivu on joka tapauksessa menossa kaatoon, joten otetaan siitä nyt kaikki irti ennen kun on nurin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti