keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Maalia emännänkaappiin - koristemaalausta

Melkein kolme vuotta sitten poistelin sivuhommina vanhasta emännänkaapista maalit (blogissa siitä täällä). En osannut tuolloin päättää miten kaappi maalataan, joten se on seisonut tuvassa ilman maalia nyt kolme vuotta. Mutta siitä se ajatus sitten lähti... koristemaalauksesta nimittäin.

Olen harrastanut posliininmaalausta joskus muinoin, mutta koristesiveltimiin en ole koskenut yli kymmeneen vuoteen. Pieni harjoittelu muutamalle vanerin palaselle oli siis paikallaan.



Vähän on suti ruosteessa, mutta josko maltillisella aloituksella uskaltaa ryhtyä ihan tositoimiinkin.

Kokeilin ensin sapluuna-maalausta, mutta se ei ole kyllä minun juttu. Lyijykynällä mallit oviin ja vapaalla kädellä maalaus päälle.




Pientä kuviota lasiovien kulmiin niin, ettei ihan silmille hyppää. Toisesta laatikosta on vedin kadonnut matkan varrella, eikä ihan identtistä löytynyt tilalle. Uudet vetimet sopivat tyyliin mielestäni kivasti.



Alakaappien ovat vaativat hieman suuremman kuvion että erottuu laajasta pinnasta.


Siinä ne nyt ovat - kohtuu hillityt, jopa siinä määrin etteivät pompi omillekaan silmille. Kaappi siistiytyi jo tällä ehostuksella mahdottomasti. Runko on edelleen vanhassa maalissa ja niin saa toistaiseksi ollakin eli uutta inspiraatiota odotellessa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti