sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Rantamökille kompostoiva huussi

Inspiroikohan tämä lämmin alkukesä normaalia enemmän ideoimaan? Toukokuulle saatiin jo kasvihuone pystyyn ja pari viikkoa sitten saimme idean rantamökin huussin uusimisesta. Tuumasta toimeen ja netistä vaihtoehtoja selvittämään.

Se ei ollutkaan mikään pikkuhomma! Vaihtoehtoja on ziljoona! On polttavaa, pakastavaa ja paketoivaa. Päädyimme Ekoletin täysin kompostoivaan vaihtoehtoon. Valmistajan mukaan tämän kapistuksen sammiosta tulee ulos ihan ehtaa muhevaa multaa. Rantamökillä huussi on kohtalaisen vähäisessä käytössä joten Ekoletin neljän lokeron systeemillä kierto on meillä varmasti sen neljä vuotta.


Huussin paikka vaihtuu lähemmäksi saunaa. Pieniä metsurin hommia ja maan tasoitusta.


Suodatinkangasta ja päälle sepeliä.


 Pienoinen palapeli lajiteltuna. Hirsipanelit (tai kuten paketissa sanottiin hirret) on lovettu valmiiksi ja   koko mökki valmistuu ilman nauloja.Huussin ikkunasta aukeavassa maisemassa ei ole kyllä mitään vikaa.

Itse kompostointisäiliö on muovia ja lokeroitu teräslevyillä.


Vielä portaat kestopuusta ja tönö on käyttövalmis. Hyvä setti, jää myöhemmin nähtäväksi kuinka kätevä tämä on käytössä. Yksi asia ihmetyttää jo tässä vaiheessa. Kompostointiastiassa ei ole tyhjennysluukkua; multa on lapioitava yläkautta pois.

  Pintasilaukset kuten kattohuopa, huussin maalaus ja sisustus jäävät seuraavaan tarinaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti