lauantai 28. maaliskuuta 2015

Voihan hiiren papana!

Herra hiiri, tai ehkä kaksikin on mellastanut talven aikana talossa ihan joka sopessa. Kikkareita on niin pöydän päällä kun allakin. Luuttu heilumaan ja tolu laulamaan!


Tupa saa toimia siivouspartion tukikohtana, joten aloitetaan sieltä. Olemme myös päättäneet, että tupa kunnostetaan viimeisenä. Tästäkin syystä muonituskeskus perustetaan talon suurimpaan huoneeseen.


Tuvan iso leivinuuni on myös käyttökiellossa eli siksikin on järkevää jättää tuvan entraaminen viimeiseksi. Muurari on jo tilattu tutkimaan leivinuunin vaurioita. Saako korjattua vai onko tehtävä kokonaan uusi? Toivottavasti selviäisimme pelkillä korjauksilla. Herra melkein 12v on varannut omaksi nukkumasopekseen jo leivinuunin pankon.


Kamarin ja salin pönttöuunit ovat toimivat pelit. Kokeilimme tänään varovaisesti jo niiden lämmittelyäkin. Oman haasteen asetti eritäin erikoinen peltiratkaisu. Varsinaisen tulipesän alla on luukku josta aukeaa umpinainen laatikko, tämän laatikon pitää olla ulkona jotta uuni vetää.
Keittiön seinäkalenteri kertoo että talo on ollut asumattomana vajaan vuoden. Kun kurkistamme, ihan vain vähän tuon seinän sisään tuo se hymyn huulille väkisinkin. Hirret ovat todella komeat ja hyvässä kunnossa.Pitkä päivä päätöksessä, kotona sauna ja unta ei tarvitse varmasti houkutella meidän kenenkään. Lapset mesoivat pihalla lähes koko päivän koira kintereillä. Pieni karvakaverimme uupui tässä touhussa niin paljon, ettei suostunut kotona edes iltalenkille lähtemään ja sellaista ei ole tapahtunut koskaan ennen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti