lauantai 4. huhtikuuta 2015

Leivinuunin tuomio

Tuvan iso leivinuuni on ollut käyttökiellossa ties kuinka kauan. Uunipesän katosta on puolet rojahtanut vuosien saatossa alas. Leivinuunissa on valtavamassa tiiliä ja elämme toivossa, että sen voi vielä jotenkin pelastaa. Siispä kutsuimme muurarin asiaa tutkimaan.
Uuni on iso, leipä jos toinenkin on siinä varmasti aikoinaan paistunut. - Vai että pikku projekti, tuumasi muurari, kun uunin luukusta sisään kurkisti ja jatkoi - Ensinnäkin tämä on ihan varmasti suurin leivinuuni mitä olen ikinä nähnyt. Ai, no olemme mekin tuumineet, että kohtuu kokoinen järkäle tuo on, mutta sisään kurkistelu on jäänyt vielä tekemättä ja vaikka olisimmekin kurkistelleet niin vertailupohja on kohtuu kapea.

Kyseessä ei siis ole se kuuluisa seitsemänleivänuuni vaan tähän mallin mahtuu arviolta 10-12 leipää kerralla. Lopputulemana on, että tämä vanha rouva pelastetaan. Myöhemmin kesällä korjaus tapahtuu leivinuunin yläpuolelta tiiliä purkamalla ja leivinuunin katosta valumuotti ottamalla. Sitäpä siis odottelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti