sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Navetan salaisuudet


Millingtonin pihalla seisoo, ei niin kovin tukevasti, mutta seisoo kumminkin navetta. Siellä on aikoinaan asunut kymmenkunta lehmää, pari hevosta, possuja ja ilmeisesti myös lampaita sekä perinätiedon mukaan joskus myös vuohi.

Jätöksistä päätellen tässä osassa navettaa on
majaillut joskus lampaita

Tallissa on pilttuut kolmelle hevoselle

Syöttö- ja juottokaukalot ovat säilyneet hyvin

Navetan puoli



Sikala


Lehmänkellot seinällä muistuttavat entisistä asukkaista


Nostalgia pläjäyksen jälkeen tositoimiin. Imu laulamaan ja johan saa heinät kyytiä


Navetan alakerrasta tuli autokuormallinen heiniä ja sikala jäi vielä siivoamatta,
samoin navetan ylinen

Taivaan tuuleen haihtui heinät
Sanoisin että kätevää eikö totta. Tosin sanoin tuossa isännällekin että tällaisessa vanhan talon ootraamisprojektissa sana SIISTEYS saa jotenkin ihan eri merkityksen kun ennen, vai mitä sanotte? Eikö olekin siistiä??? Onko puhdasta, niin se on sitten ihan eri juttu se :)


Ja sitten TADAA!!! Saanko esitellä uusi työhuoneeni:



Ei, meille ei ole tulossa hevosia, sikoja, lehmiä eikä edes niitä kyyttöjä (no okei, lampaita tulee, mutta se on eri juttu se). Navettaan muutti kaikki lattialankut, jotka on irroiteltu puolesta talosta. 

Ja voin paljastaa, ei ollu ihan pikku juttu näiden roudaaminen talosta navettaan! Lattialankkuja on 80 kpl ja niistä 36 on 5.20m pitkiä ja paksuudeltaan keskimäärin noin 4cm. Marssittiin sitten yhteistuumin noin 40 kertaa talon ja navetan väliä. Askelmittari näyttää molemmille tällekin päivälle yli 20 000 askelta. 


Jokainen lankku pitää käydä läpi taltan, raspin ja teräsharjan
kanssa, jotta lattian väliin tippuneet kököt saadaan pois.
Tämän jälkeen pinta vielä karhennetaan ennen takaisin paikoilleen
asentamista ja maalausta.


Onneksi kokolailla kieroutunut huumorintajumme siivittää eteenpäin, silloinkin kun ei enää millään meinaisi jaksaa enää yhtään lautaa tahi naulaa. Isäntä totesi lohdullisesti noin marssin 36 aikana, että ajatteleppas jos rakennettaisiin ihan uutta taloa, kaikki tälläinen purkaminen ja edestakas roudaaminen jäisi kokonaan tekemättä. Niinpä... auttoi taas kummasti nostamaan tassua lumisohjossa toisen eteen. 

Harras toive olisi, että silloin kun nämä lankut muuttavat takaisin taloon ei maassa lunta olisi.

























4 kommenttia:

  1. Eikö olekin ihanaa maalaisromanttisuutta vanhassa talossa asuminen ja ennen kaikkea sen remontoiminen. Teillä remontti muutaman asteen rankempi kun meillä, mutta hauskaa seurata teidän eloa siellä!

    Tsemppiä, sitä maalla tarvitaan :)

    VastaaPoista
  2. Huhh!!! On teillä urakka käynnissä! Mielenkiinnolla seuraan. Lopputuloksesta tulee varmasti kaiken vaivan arvoinen. :-)

    VastaaPoista
  3. Onneksi ei aina alussa tiedä mitä matka tuo mukanaan - saattas monta mielenkiintoista matkaa jäädä tekemättä 😉

    VastaaPoista
  4. Ja Kiitos, sitä tarvitaan 😊 kauneus on katsojan silmissä, pitää tälläkin kertaa paikkansa. Yritetään olla sokaistumatta vanhan ajan kauneudelle ja luonnon läheisyydelle. Eilen naureskeltiin että myös sanonta raskas työ vaatii raskaat huvit on meidän perheessä saanut ihan todellisen merkityksensä 😂😂😂😂

    VastaaPoista