lauantai 11. kesäkuuta 2016

Kesälampaat - tervetuloa!

Mitä meillä olisi jo ei olisi viime tiippaa? Lampaat saapuvat tänään ja kesämökki oli vielä eilen illalla ihan vähän vaiheessa.

Mökin kanssa harrastamme kierrätystä ja tämä kaunokainen oli menossa kaatopaikalle ennen pelastustaan.


Ihanhan tämä juttu ei nyt taas mennyt niin kun Strömsöössä.  Isäni ystävällisesti kuljetti mökin Millingtoniin nosturiautolla eli puomi kyllä riittää. Mökki oli alkuperäisillä sijoillaan voimalinjan alla, joten ihan yksinkertainen ei ollut tämä kuljetusvaihekaan

Ajatushan on se, että lampaiden laidun siirtyy sitä mukaa kun kaluavat peltoa paljaaksi, jolloin kesämökinkin pitää siirtyä mukana. Eihän tässä muuten mitään, mutta tämä tötterö on niin korkea ettei traktorin puomilla voi tätä liikutella ja kuorma-autolla ei voi tuolla pellolla pöristellä (juu juu ei sitä pieni pää aina ihan kaikkea osaa huomioida kun ideoita syntyy). Mikäpä neuvoksi?

Otamma välistä pätkän pois! Voilá! Ihan näin yksinkertaista tämä katon irrottaminen ei luonnollisestikaan ollut. Mökki on huolella kasattu vanerista, eikä katto ollutkaan niin vain tuosta nyppästävissä kun lasten kanssa kuvittelimme. Tarvitsimme siis jälleen isännän ja hänen oivan traktorin apua. Ulkoseinät leikattiin käsisirkkelillä (puukkosaha ei tähän pystynyt) ja sisäseinät oli vedettävä sähköisellä moottorisahalla (ja juu näköjään sitäkin tarvitsemme ihan jatkuvasti, joten ollaanpa nyt ihan vaiti siellä kamarissa vaan ;) ). Mökin runko on kasattu sitten jostain ihan mahdottoman kovasta, paksuista vaneripalkeista.

Homma bueno ja tuskin edes kukaan huomaa, että välistä lähti melkein metri seinää pois. Lampaat voivat siis tulla, mökki on laitumella. Kyllä kelpaa lampaidet nyt majoittua. Ja kuten alakuvan valosta näkee, kello ei ole edes ihan puoltayötä - ei siis etes tullut kiire ;) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti