sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Lampaat muuttivat uudelle laitumelle

Kolme viikkoa ja neljä lammasta seurauksena on kohtuu paljas laidunalue. Kutsuimme mummon ja ukin apuun aidansiirtotalkoisiin ja homma sujuikin suitsait sukkelaan.


Nykyinen laidun näytti tältä kolme viikkoa sitten
Sama kohta kolmen viikon parturoinnin jälkeen
Mitään muuta eivät jättäneet syömättä kun nokkoset. Koiranputket ja vatut
jäivät viimeiseksi mutta nekin popsittiin lopulta kyllä pois.

Viimeisellä viikolla ajoimme jo lisäruokaa niitetystä pellosta ja vesotusta
pajukosta eli laitumen olisi voinut kyllä jo siirtää viikko sitten.

Laitumen siirron ajaksi lampaat houkuteltiin ensin mökkiin kaurojen avulla ja ovi teljettiin lankuilla. Sitten virrat pois aidasta ja tuumasta toimeen.



Taika kurkkii uteliaana mitä on tekeillä



Tältä näyttää uusi laidun nyt, katsotaan mikä  on tilanne muutaman viikon päästä


Joko saa tulla?


Tehokasta on toiminta, mutta peltoa on kyllä sen verran paljon että olemme tulleet siihen tulokseen ettei neljä lammasta riitä kyllä meillä yhtään mihinkään. Eivät ehdi edes puolia tuosta peltoalasta syömään kesän aikana. 

Mitä tästä opimme? Ensi kesäksi on pää-laumaa kasvatettava ihan reilusti ja aitaverkkoa hommattava toinen mokoma lisää. Aitahan toimii meillä akulla ja on ollut oikein oiva peli. Lampaat eivät tule metriä lähemmäksi aitaa ja Rambo pitää säällisen kymmenen metrin turvavälin. Lampaat myös oppivat tosi nopeasti, että portti on turvakohta ja siihen voi tulla ruokkijaa tervehtimään. Akku kesti yhdellä latauksella yli kaksi viikkoa. Muuntaja ilmoittaa valoilla virran määrän aidassa ja varoittaa myös akun tyhjenemisestä. Yhtään kertaa ei ole tarvinnut aitaa käydä korjailemassa, eikä karkulaisia ole ollut. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti