torstai 27. lokakuuta 2016

Muratin talvetus

Ostin kesällä hetken mielijohteesta iso lehtisen muratin. Koko kesän olen kuljetellut sitä ämpärissään paikasta toiseen kun ei sillä oikein ole ollut omaa kotia. Nyt syksyn tullen se on pihan ainut "kesäkukka" joka on vielä täydessä loistossaan.



Missä tämä nyt olisi hyvä talvettaa? Kellaria ei ole, tai on mutta se ei ole vaihtoehto lähinnä turvallisuussyistä. Pieni mahdollisuus olisi, että jos tämän maahan kaivaisin ja hyvin peittelisin niin voisi selvitä näilläkin leveysasteilla talven yli (IV-vyöhyke). Suurempi todennäköisyys on kuitenkin, että kuolisi.

Kannoin virityksen nyt sisälle ikkunan eteen, koska tulevalle viikolle on meille Keski-Suomeen luvattu jo räntäsateita. Pahoin pelkään ettei tämäkään ole hyvä vaihtoehto. Lämpötilavaihtelu tulee olemaan liian suuri.





Jäin vielä pohtimaan talvikanalaa yhdeksi vaihtoehdoksi. Siellä lämpötila tulee olemaan kuitenkin tuossa +10 huittelilla talven yli, mutta riittääkö valo? Muratti on aika suuri ja sillä ei millään viitsisi peittää kanalan toista ikkunaa, joka siis sijaitsee eteisessä johon kanat eivät pääse. Varsinaisen kanalan puolelle tätä tuskin kannattaa virittää jos haluaa että illallakin on vielä joku lehti jäljellä :)











2 kommenttia:

  1. Minulla on selvinnyt sisätiloissa ja ihan normaaleisssa lämpötiloissa. Toki vähän kärsinyt, mutta ei kuollut ;)

    VastaaPoista
  2. Toivotaan että selviää meilläkin. Itse mietin tuossa sitä että kun ehti jo vähän aloitella ruskaansa niin kuinka käy, mutta jää nähtäväksi :)

    VastaaPoista