lauantai 29. lokakuuta 2016

Pitäskö vähän kuopasta - Sauna puuhia


Millingtonin saunasta on ollut muutamaankin otteeseen tarinaa jo aikaisemmin (sauna säätöä, saunan porras , saunan pikatuunaus kesäkuntoon). Ulkoapäin saunalle ei ole vielä tehty juuri mitään. Maanpinta on saunan ympärilläkin noussut niin paljon että kengittäminen on jossain vaiheessa edessä. Kaksi alinta hirsikertaa on kadonnut lähes täysin, eikä tuossa katossakaan nyt kehumista ole. Vahva multakerros nojaa useammasta kohdasta seinää ja kantaessamme talven saunapuita sisälle tulin sanoneeksi isännälle että pitäisköhän tuosta seinustalta vähän kuopasta traktorilla? 

VIRHE!! Tässä vaiheessa minun PITÄISI jo tietää että mitään, ei mitään kaiveluhommia kannata ehdotella puolihuolimattomasta! Koko päivähän tässä meni


Vedettiin kokohärdelli ensin kalliolle, maisemointikangas alle, sepeliä päälle. Täryytys ja pintaan singeliä. Jonkin asteinen keskustlu käytiin tuosta pintamateriaalista, kun hiekotuskokoista sepeliäkin olisi tontilta löytynyt, mutta kyllä tuo singeli on jalan alla aika paljon mukavampi kun paljuun tepastelee.Lapasestahän tämä homma siis lähti... meillä on nyt luonnonkivi portaat saunalle. Nähtäväksi jää kuinka vesi päättää kulkea eli minkälainen työmaa tässä on talvella.
Jossain vaiheessa sitten kun sauna on kengitetty on tarkoitus että tuosta järvelle päin aukeaisi sitten kesäkeittiö ja terassi. Sitä varten on kuitenkin vielä tehtävä vähän puuhommia että saadaan ainekset omalta takapihalta.
Tekohengitetty on! Josko tuo ei nyt enää kovin paljon enempää lahoaisi ennen kun on isomman remontin aika.4 kommenttia:

 1. Ihan vain vähän! Hyvä urakka! Upea näkymä järvelle! Saunaterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, järvinäkymän kanssa kesäaikaan on vielä vähän tekemistä. Mutta eiköhän lampaat taas ensi kesänä meitä siinä avita

   Poista
 2. Melkoinen urakka, ja hieno lopputulos! T. Tanja

  VastaaPoista
 3. Kiitos, josko tämä tekohengittäisi saunan tilannetta muutamalla vuodella :)

  VastaaPoista