sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Terveisiä ruokakomerosta

Meiltä löytyi talosta ihan kunnon kokoinen vanhanajan ruokakomero. Alunperin oli  tarkoitus että tänne kätketään keittiön kaikki nykyajan hömpötykset piiloon.  





Hirret ovat päässeet tummumaan paikoitellen pahanpäiväisesti  vuosikymmenten saatossa.




 Aloitin hirsien puhdistuksen toissa kesänä, mutta kun komeron käyttötarkoitus alkoikin muuttua projekti keskeytyi. Viime keväänä sitten ruokakomeronkin lattia revittiin kokonaan auki. 


Maaliskuussa näky oli kohtuu lohduton, ettei jopa pientä epätoivoa ollut ilmoilla...


Vanhan talon kanssa on kuitenkin otettava asia kerrallaan ja niin se edistyi tämäkin homma.

Kun vanhat ryönät oli saatu poistettua, hirret tervattua ja paikattua ilmestyi uudet pannat kiertämään seiniä. Näiden päälle rakentuivat sitten uudet vasat. Keittiön ja tuvan lattia tehtiin maalausta vaille valmiiksi jo kesän aikana, mutta ruokakomeron puoli jätettiin vielä auki siinä toivossa, että putkitöitä olisi ehditty tekemään vielä tänä syksynä.

 Syksy alkaa  olemaan sillä mallilla, että periksi on annettava ja lattia on lyötävä olosuhteiden pakosta kiinni. Tosin vielä väliaikaisesti eli tähän tulee meille WC ja kodinhoitohuone.


Totaali tuuletus on ollut päällä maaliskuusta saakka ja nyt ilmat ovat jo siinä mallissa että hieman on pakko tilkettä saada kehiin. 


Myyräverkot paikoilleen - tästä ei enää läpi tulla!


Rakennustarkastaja tutkii selluvillan laatua. Hirret jäävät nyt tuon näköisiksi, koska ulkoseiniin tulee vielä eristys ja levyt päälle eli menevät kokonaisuudessaan piloon.

Ei saatu sisävessaa vielä tänä vuonna, mutta ehkä sitten vuoden päästä ja jos ei silloin niin sitten kahden. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti