sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Ikkunoita ulkoa ja sisältä

Lankku lankulta ja lauta laudalta ulkopuoli vaan valmistuu. Vuodenaika hidastaa projektin etenemistä, koska ilmankosteus nyt vaan on näin syksyllä niin korkea ettei öljymaali meinaa kuivua millään. Ikkuna smyygit ovat nyt yhtä lautaa lukuunottamatta kaikki vihdoin paikoillaan. Tuo viimeinen villahousu on se kaveri jonka kohdalla leveä lauta loppui kesken.

Hirsirungon ja yläkerran välinen koristetippalistakin pääsi tänään vihdoin maalattuna korkeuksiinsa. Aikaisemmassa blogissa se oli maalaamattomana vain sovituksessa paikallaan.

Nuo paksut parrut olivat sisällä kuivamassa 4 viikkoa ja vielä tänäänkin niitä käsitellessä hanskoihin irtosi maalia. Kyllä alkukesä olisi vaan niin paljon otollisempaa näille maalaushommille, mutta kun vuorokaudessa on vain 24 tuntia ja viikossa 7 päivää niin tehdään tätä nyt!

Aurinko alkoi jo laskea kun viimeinenkin ruuvi (juu älkää kertoko kenellekkään, ei käytetty nauloja) oli paikoillaan, joten kuvat ovat nyt hieman tummia.




Kuistin yläpuolelta puuttui vielä muutama rimakin
Isännän puuhastellessa näiden ulkopuolien kanssa, minun meininki oli pestä vihdoin salin ikkunat ja laittaa sielläkin tuplat paikoilleen. Pesinhän minä! Vanhat ikkunateipit alkoivat vaan ottaa niin kupoliin viimeisen tuplaikkunan kohdalla, kun eivät lähteneet irti, että päätin ihan vaan vähän kokeilla.




Työvälineinä teräsharja, sikli, sivuleikkurit ja aivan ohut lasta, joka on tarkoitettu kitin levitykseen niin ja imuri tietysti!
Ensin ikkunakitti varovasti lastalla irti, kitti oli niin huonossa jamassa että irtosi helposti. Seuraavaksi lasitusnaulat sivuleikkureilla vetäen pois. Ikkunaruudut nousivatkin tämän jälkeen somasti paikoiltaan. Siklillä maali irti ja pienemmällä siklillä helat puhtaaksi. Teräsharjalla viimeistelin kitin pois ikkunaurista.

Pieni pala oli ikkunanpuitteista irronnut,
liimaa väliin ja puristimella kiinni
Sisäikkunoiden helat ovat todella hyväkuntoiset

Ikkuna on valmis pohjamaalaukseen

Yllättävän helppoa tähän asti! Kuumailmapuhallinta, jonka käytöstä paljon peloitellaan en tarvinnut lainkaan. Aikaa en älynnyt katsoa, mutta arvelisin, että pari tuntia tuohon meni. Puitteet ovat mahdottoman hyväkuntoiset! Nyt pitää perehtyä ikkunakitin valmistukseen ja hommata lasitusnauloihin käytettävää metallilankaa - naurakaa vaan, en vielä tiedä sen oikeaa nimeä, mutta tiedän miten se ikkunaan laitetaan. Eli tarvitsen uuden pienen vasarankin tuohon hommaan.












2 kommenttia:

  1. Hei, mää muistelen että se on lasilankaa. Todella harhaanjohtava nimi, siksi se on jäänyt melkein mieleen. Ihan satavarma en ole, muistanko väärin.

    VastaaPoista
  2. No siitähän se päjähti munkin mieleeni eli melkein lasilanka mut ei ihan. Eli kyseessä on lasituslanka. Kiitos eli sitä shoppailemaan siis :)

    VastaaPoista