sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Talvi se sieltä tulee - halutaan tahi ei



Aamut ovat täällä Keski-Suomessakin sangen rapsakoita näin lokakuussa. Aurinkoiset syyspäivät lämpiävät mukavasti ja kuiva keli mahdollistaa pihapuuhat loisto säässä ja aamulla kasvit ovat varsin kuvauksellisia.


Ulos unohtuneet pelakuut ovat menetetty peli, mutta toistaalta sisällä ei enää valopaikkoja olisikaan kun ikkunalaudat ovat jo pois pelistä. Suorastaan kummalinen näky oli kuitenkin tämä, alakuvan kaveri. Ukonkello on paleltunut kesken kukintansa, mikä lie tullut että nyt vasta kukkii?


Kävin eilen pyörähtämässä myös "pikaisesti" Plantagenissa sillä aikaa kun herra 9v oli harjoituksissa. Sillä seurauksella, että kun menin hakemaan poikaa pois, hänen ensimmäinen kommentti autoon saapuessaan oli " No voi nyt herran jestas sentään"! Tämän reaktion aiheutti  kaksi isoa tuijaa kököttämässä takapenkin jalkotilassa. Woman gotta do what woman gotta do! Peräkontti oli jo täynnä!

Maa ei ollut vielä eilen jäässä ja kaikki perennat olivat 1,50€ kappale, pensaat, havut ja hedelmäpuut miinus 50-80%. No niin justiinsa, tietäähän tuon miten siinä kävi. Vaikka vain kahta tuijaa menin ostamaan. 

Hedelmäpuita en enää tohtinut ostaa, mutta mukaan lähti: salkoruusua, kiiltotuhkapensasta, japaninruusukvintetti, pensasmarjakuusi, ruohoja, espanjankurjenpolvea ja paria muuta kivikkokasvia jonka nimi pääsi jo unohtumaan. Harmittaa nyt vaan kun ostin vain yhden taimen tuota kauan himoitsemaani japaninruusukvintettiä ja luin netistä nyt jälkeen päin että tarvitsee toisen pölytystä varten. No toisaalta ei ole mitään takeita, että tuo täällä meidän korkeudella talvehtii joten turvallista kokeilla yhdellä.



Suo tarjoilisi vielä mahtavasti näitä luonnonantimia kun vaan ehtisi keräilemään. Koiran kanssa aamulenkillä sain kuitenkin karpaloita vajaan litran matkaani, mutta ei sienen sientä! Missä kaikki suppikset on??? 




Luumuja tuli tänä vuonna niukanlaisesti, alkukesän kylmyydestä johtuen. Parhaimipina vuosina kaksi puutamme on tuottanut yli 50 litraa luumuja ja tänä vuonna saimme nippa nappa 5 litraa. Toisaalta onneksi, säilöntäurakkaan ei oikein nyt olisi tunnit vuorokaudessa, eikä päivät viikossa riittäneet.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti