sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kaisloille kyytiä

Ranta on päässyt yli kolmenkymmenen vuoden käyttämättömyyden saatossa pahasti rehevöitymään. Teimme kesällä yhden lähes epätoivoisen kaislikonraivausyrityksen, jolloin saimme tehtyä laiturille tilaa. Tuossa bloggauksessani arvion, että kaislaa olisi parin metrin leveydeltä. Nyt kun olemme tilanteen nähneet jäältä käsin on tuo suorastaan rajua kaunistelua. Kaislikkoa on koko rantaviivan mittaisesti sellainen 4-6 metriä leveä kaistale.

Lumeton alkutalvi ja tasainen järven jää antaa siis meille hieman tehokkaamman mahdollisuuden kaislikon torjuntaan.Pakkaset sen sijaan hieman rajoittavat intoa, mutta alkavien lumisateiden pelossa päätimme kuitenkin tehdä ensimmäisen iskumme kaisloja vastaan.


Mönkkäriin aura kiinni, kaisat nurin ja kasalle. Toiveikkaana otin myös lumikolan työvälineekseni mutta aika nopeasti kävi ilmi, että kokolailla näpertelyä on sillä tuusaaminen. 

Isännältä meinasi kyllä sormet ja varpaat tippua pakkasen puremana mutta melkein puolet rannasta on nyt käsitelty. Toivottavasti tästä nyt jotain hyötyä edes on kesää ajatellen. Pääsiäiseksi on taasen luvassa kokolailla komea kokko näistä emmeistä.

Jää on jo todella paksua ja paikon aika kirkastakin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti