sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Pakkasta kolmenkymmenen asteen haitarilla

Talvi tekee temppujaan, pakkasmittari huiteli viime viikonloppuna -35 asteessa ja vuorokauden aikana laski miinus viiteen. Positiivistä kovassa pakkasessa on, että luonto on valokuvaamiseen oikein otollisen näköinen, huonona puolena sitten se että itse kuvaaja jäätyy alta aika yksikön. 

Näissä alla olevissa otoksissa pakkasta on -29 astetta.


Ei paljon pihahommia tarvinnut suunnitella noilla pakkasilla. Ilmatila lämpeni sen verran nopeasti, että monessa paikassa oli putket varmasti koetuksella. Noh, meillähän tätä ongelmaa ei toistaiseksi ole, joka paikka on kyllä jäässä mutta ei putket, kun ei niitä vielä ole.

Pakkasen lauhduttua pääsimme jälleen rannan raivuutouhuihin. Vähälumisuus antaa nimittäin edelleen oivan työalustan kaislikon ja rannan risukon tuhoamiseen.


Kaislat ovat muuten yllättäen aika haastavia poltettavaksi. Kytevät kyllä ja saavat aikaan komean savun pössäkän, mutta liekki meinaa jäädä onnettomaksi.
Lasten luistinrata on hienossa kunnossa, kyllä tuossa kelpaa päästellä. Palopäällikkö ja ylimmäinen työnjohtaja laittoi manttelin päälle, mutta silti meinasi vilu yllättää, kun ei millään malttanut pysyä pesässä lämpöisessä.Luonto näyttää jo merkkejä alkavasta keväästä, jossain välissä on aurinko ehtinyt jo jääpuikkojakin sulattelemaan kallion reunaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti