keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Pakkasta pukkaa

Se on nyt sitten täällä, pitkään ja hartaasti odotettu ystävämme TALVI. Mikä ihme se on nykyään näissä sääilmiöissä, että aina pitää liioitella? Syksy kesti tänä vuonna tuolta huhtikuulta joulukuulle. Talvi alkoi ilman lunta pakkasilla ja mittari näyttää nyt -28 astetta.

Mitäpä tästä sitten kertoisin... ? Pyrin aina etsimään asioista positiiviset puolet esille ja löytyyhän niitä tästä säästäkin! Järven jää on jäätynyt aivan tasaiseksi ja luistelubaanaa on koko rannan mittaisesti.

Eilinen kahdenkymmenen asteen rapsakka keli ei estänyt nuorisoa nauttimasta tilanteesta, eikä kuulemma edes varpaita palellut - huh, pelkkä ajatuskin noiden nahkakuorien vetämisestä jalkaan saa varpaat melkein tippumaan irti.



Pakkanen taikoo yhdessä auringon kanssa, myös halo-ilmiöitä taivaalle ja kuura saa aikaan talventöröttäjissa taideteoksia.









Ulkona on siis varsin kaunista, mitenkäs sisällä sitten menee? Ja-a... lapset ja koira istuu uuninpankolla, koska se on talon lämpimin paikka. Kovin pahoja traumoja ei lapsille ainakaan vielä tässä vaiheessa ole kehittynyt. Kyselevät tuolta pankolta vaan, että miksi eivät saa lähteä luistelemaan eli kokemushan se on tämäkin.




Aamulla karisee rähmät silmistä varsin nopeasti! Kamarissa on lämpöä +10 astetta, positiivistä ehdottomasti, että ollaan kuitenkin plussan puolella! Lattianrajassa ei sitä plussaa sitten enää olekaan. Mutta vielä tänäkään aamuna ei kuitenkaan keittiön hellan reunalla vesisangot olleet jäässä! Tosin ruokakomerossa on niin kylmä, että jääkaappi saa aivan uuden merkityksen estäessään ruokia jäätymästä.

Isäntä miettii pitäisikö lämpökameralla tutkia pahimpia vuotokohtia mökistä. Aamullisen pihakierroksen perusteella voisin kohtuullisen suurella varmuudella kertoa, että ihan paljassilmäkin saattaa jotain kertoa. Kuvien perusteella voisi villisti arvella, että lattiat ainakin vuotaa "jonkin verran" mutta suureksi yllätykseksi nurkista ei taida pahasti vetää.







Näiköhän siinä jo käy, että tällaiset kolmeakymmentä pakkasastetta hipovat lämpötilat saa jo kaupunkilaiskerma-ahterit hilaamaan luunsa sivistyksen pariin? Eli joko routa ajaa porsaat kotiin?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti