sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Lämpökameran totuudet

Kovimmat pakkaset ovat näyttäneet toteen, että Villa Millingtonissa "saattaa" jonkinasteisia lämpövuotoja olla. Tai ehkä oikeammin sanottuna, pahimmilla pakkasilla talo tuntuu vuotavan kuin seula.

Ensi kevään ja kesän projektien priorisoinnissa meillä on ollut apuna Wemaint Solutions Oy. Wemaint kävi kuvaamassa koko talon ulkoa, sekä sisältä ja tässä on tulokset. Erot lämpötiloissa on hurjia eri pintojen kohdalla.

Kuvat on jaksoteltu niin että ensin on normaali kuva kohteesta ja sen alapuolella lämpökamerakuva.









Ulkoapäin tilanne yllätti lähinnä sen suhteen ettei nurkista ja ikkunanpielistä ole tuon enempää lämpövuotoa. Sen sijaan näiden kuvien perusteella sängyt kannattaisi sijoittaa jatkossa tuonne sokkelin tasolle.

Sisällä ovien peiliosat vuotavat aika rajusti, samoin nurkat ja lattian ja seinän taitekohta. Kuvissa näkyvät myös hurjat huippulukemat sisälämpötiloista, kymmentä plusastetta pukkasi sisälläkin.







Lattianrajan vuodot on sangen yksinkertainen tilkitä ihan näin pikaisellakin aikataululla. Paketti Ekovillaa ja lasta - loppuu se tuuleminen :) Ekovilla on valmistettu uusiutuvista luonnonmateriaaleista ja sillä on todettu erittäin hyvä lämmöneristykyky. Ekovilla on myös erittäin paljon mukavampi käsitellä kun esim. mineraalivilla.




Seuraavat isommat projektit ovat siis: keittiön ja tuvan lattioiden ylösnosto ja sen myötä alapohjan lahovaurioiden korjaus ja uudelleen eristys. Seuraavassa vaiheessa sitten joko koko yläpohjan eristys tai kamarin ja salin lattioiden nosto. Seinien lisäeristykset saavat siis vielä odottaa. 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti