tiistai 20. joulukuuta 2016

Tipulan terveiset - päivä 13

Mysteeri on ratkaistu! Tirppana matkustaa äiti Kertun selässä kuin Nils Holgersson konsanaan. Näin tämän omin silmin, mutta kameralle en valitettavasti saanut tilannetta tallennettua.

Kokoa tipu ei ole juurikaan, kasvanut mutta ulkonäkö on jo muuttunut kovasti. Sulkautuminen on kovassa vauhdissa ja vaikka untuvapeite olikin kokonaan keltainen ei tipusta olekkaan tulossa kovin vaaleaa. Sulat alkavat muistuttamaan päivä päivältä enemmän äiti Kertun kuontaloa.Turvepaalin päälle tirppana hyppää jo ihan kevyesti ilman vauhtia ja siipien räpyttelyä. Pieniä lentopyrähdyksiäkin toki jo otetaan niillä pääsee parikymmentäsenttiä eteenpäin.


Turvepaalin päältä hypätään jo tänään omintoimin alas, mutta toissapäivänä tuolta tultiin tosiaan alas vielä äidin selässä.


Ruokailu sujuu ongelmitta. Tipu vetää napaansa kaikkea mitä Kerttukin. Ongelmana on tällä hetkellä vesiastia. Tyypit kuopii tällä hetkellä niin paljon että tirppusen juoma-automaatti, joka on pakko pitää aika lähellä pehkun pintaa on koko ajan aivan täynnä kuiviketta. Tirppanalla on myös lisäksi ruoka-automaatissa poikasrehua, mutta taitaa muut asioida tuollakin automaatilla enemmän kun tirppana.Äiti Kerttu suojelee tirppanaa tarkasti ja isä Rumpali antaa sitten äidille kyytiä jos tämä meinaa komennella toisia rouvia Rumpalin mielestä liian paljon. On tämä eläinten maailma mielenkiintoista!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti