keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Leivinuunin palomuuri

Alunperin ajattelin, että en palomuurin maalauksesta kirjoita blogia ollenkaan. Sain tuossa viikolla kuitenkin lukijapalautetta ja tekstejä toivottiin tiuhempaan mitä olen nyt kirjoitellut, sekä nimenomaan remontin etenemisestä kertovia juttuja.

Itse leivinuunihan korjattiin toissa syksynä ja voin sanoa, että olemme oppineet leivinuunin lämmityksen salat vasta tämän talven aikana. Itsenäisyyspäivän aikaan leivinuunia lämittettiin viimeisen kerran tiistaina ja perjantaina uunin luukku oli vielä selvästi kättä lämpimämpi.

Lapset ovat käyttäneet uuninpankkoa omana pakopaikkanaan. Pankolla on pojilla ollut aikaajoin oma pesä jossa saa rauhassa touhuta omia juttujaan. Kovin valokuvauksellinen pankko ei vaan ole ollut. Vai mitä sanotte näisät lähtötillanteen kuvista?




Aika karmaisevaa katsottavaa. Projektin toteuttaja oli tällä kertaa kokonaisuudessaan alusta loppuun saakka meidän herra 13v. Vanhan pinnan putsaus taisi olla se kaikkein haasteellisin osuus puuhassa, koska oli aika pölyistä puuhaa. 

Täytyy kyllä sanoa että meillä on kyllä jo aika toimeliasta lapsityövoimaa käytössä! Lopputuloksen näette tässä! Näyttää kyllä vielä maalarinteipit olevan listoissa kiinni kuvissa, mutta ero on kohtuu huomattava.





Remontin etenemisestä voin kertoa sen verran, aika paljon menee energiaa nyt tuohon ukkokullan toppuutteluun. Toiveenani olisi että etäisimme hieman henkeä remontin suhteen ja keskittyisimme enemmän ulkotouhuhin. Pientä sipistelyähän tässä nyt toki kokoajan tapahtuu ja ihan en ole toppuutuksissani onnistunut kun tuo keittiön hellakin nyt uusiksi pistettiin.

Seuraava isompi juttu on toivottavasti keväällä ilmojen vähän jo lämmettyä yläpohjan avaaminen ja eristäminen. Näin talviaikaan vintille karkaa luvattoman paljon lämpöä kuten vuosi sitten tehdyistä lämpökameramittauksista ilmeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti