torstai 5. tammikuuta 2017

Talvipäivän touhuja jo perinteisesti

Tasan vuosi sitten kirmailtiin Millingtonissa ensimmäistä kertaa jäällä ulkoliikunnan merkeissä (Pakkasta pukkaa). Tuolloin tuota pakkasta pukkasi vielä kymmenisen astetta enemmän kun tänään, mittarin huidellessa -18 ja -20 välillä. Ilma on kuitenkin tyyni, joten ulkoiluun oikein sopiva.



Kuopus olisi halunnut laittaa jo luistimetkin jalkaan mutta pyysin vielä harkitsemaan ja valitsemaan potkurin ettei ihan varpaat irtoa pakkasessa koska jäälle on satanut 10cm luntakin. Tyydyimme siis vain kolaamaan luisteluareenaa valmiiksi ja viilettämään potkurilla pitkin rantaa. Jään paksuus on jo 40cm kun toissapäivänä se oli vasta 25cm.




Olisiko tässä kipitellyt kettu Repolainen? Alakuvassa taasen supipariskunta, vai olenkohan ihan hakoteillä?



Isäntäkin joutui juoksu hommiin kun Rambon tassut ei kestä tällä säällä kävelykipittelyä ja tossuja ei suostu pitämään.



Suuri ero viime vuoteen tulee kuitenkin sisälämpötilasta! Viime vuonna loppiaisena oli keittiön lattialla -8 astetta pakkasta. Lattianrajassa on nyt 11-13 astetta, mutta plussaa ja huonelämpötila on 19 astetta. Jippikaijaijee!!!! Viime talven pakkasjaksoillahan huonelämpöä ei saatu missään vaiheessa nousemaan yli 16 asteen.

Nyt täällä voi vaikka nukkua ilman villasukkia. Niin tai noh, villasukat ovat kyllä näissä lämmöissä nukkuessa jo aivan liikaa. On se vaan jännä juttu miten ihmiskeho tottuu tällaisiin asioihin, ei meillä kaupungissakaan nykyään huonelämpöjä paljon yli tuon 19 nosteta, ihan jo siitä syystä että nukkuminen käy täysin mahdottomaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti