sunnuntai 21. elokuuta 2016

Kesätytöt palasivat kotiinsa



Kolme kuukautta Alma, Anni, Emmi ja Taika ilahduttivat meitä läsnäolollaan, mutta syksy saapuu ei mahda mitään. Millingtonin navetta ei ole talviasuttavassa kunnossa, joten tyttöjen on palattava kotikonnuille. Tytöt toimittivat ruohonleikkurin virkaa kyllä sangen tehokkaasti, mutta mahdottomiin ei neljä lammasta kykene. Peltoalasta tuli syödyksi näiden kesäkuukausien aikana noin neljännes.



Tämä oli kuitenkin oikein hyvä alku ja erittäin hyvä treeni meille maallikkokesälampureille. Ensimmäinen kesä sujui ilman ongelmia. Kukaan ei sairastunut, karannut, eikä kutsumattomia vieraita saapunut aitaukseenkaan, tai noh, kahta itsemurhahakuista sammakkoa lukuunottamatta.

Tänä aamuna saapui siis ystävämme Tarmo jälleen jelppimään meitä tyttöjen autoon laittamisessa. Hommahan sujuikin kun rasvattu siihen saakka kun tytöt näkivät taluttimen kädessäni - siis jo ennen kun talutinta oli alettu virittelemään eli käytännössä ennen ennen kun koko homma oli edes alkanut.

Kevyen puolentoista tunnin väsytystaktiikan jälkeen kaikki tytöt olivat kuitenkin autossa (tyytyväisenä?) märehtimässä välipalaheinää. Tuohon puoleentoista tuntiin mahtuu toki yksi ikkunasta ulos karkaaminen, yksi säären ruhjevamma ja muutama kuolleeksi tekeytyminen, sekä jonkin verran hikeä ja läähätystä.

Valokuvat tästä operaatiosta jäi aika vähiin... sattuneesta syystä.



Autosta poistuminen sujuikin sitten jo rutiinilla ja tytöt kävelivät suoraan laitumelle ilman suurempaa teatteria.

Tyttöjen kotilampolassa siirtyi samaan aikaan kolme orvoksi jäänyttä karitsaa muun porukan sekaan. Heidän kanssaan pääsinkin sitten vähän paremmin jo treenaamaan taluttamista, kun kokoa on vasta alle puolet aikuisen uuhen koosta.



Ihan mahdottomasti eivät tytöt suuttuneet autoon telkeämisestä kun kotiin lähtiessä kävin heille heipat sanomassa tulivat kaikki neljä aidalle moikkaamaan <3






Heippa hei tyttöset - until next time

Kiitokset Eevalle ja Sepolle lampaiden hoitoon antamisesta ja kiitos Tarmolle avusta lampaiden lastauksesta sekä kiitokset äidille, isälle, vaarille, tädilleni ja hänen miehelleen sekä meidän pojille avusta laitumien siirroissa kesän aikana. Niin ja isännälle iso kiitos, että antoi periksi ja lampaat saivat tulla meille jo tänä kesänä  (vaikka ei pitänytkään) love you <3

Note to myself: muista ensi vuonna, haba ei riitä täysikasvuisen lampaan pitelemiseen tai ainakin maitorahkaa pitää syödä enemmän kun kaksi purkkia talven aikana


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti